Svar på läsarfråga

Isabella om Match 17:
Va roligt att höra att så många vill ha dig som au pair! Jag som sökande undrar, brukar man få så många olika alternativ?
Svar: Det är roligt! Hur många alternativ man får beror på lite.
I vissa organisationer får man bara en match i taget och då känns det nog inte som att man får många alternativ på samma sätt. Dock kommer det oftast nya familjer när man har sagt nej. Med SI tror jag inte att det finns någon begränsning angående hur många matchningar man kan ha samtidigt. Generellt dett så fortsätter man att få alternativ tills man matchar, förutsatt att man ändrar de tänkbara avresedatumen, så att det är aktuellt, och man inte letar familjer att åka till under en tid som redan varit. Men man får olika många matchningar beroende på person och tidpunkt. Om avresedatumen är långt bort eller kanske för nära så hör färre av sig. Precis innan och efter jul hör ofta färre familjer av sig för att de har så mycket att göra, vilket jag också märkte av. Jagb kan tänka mig att det också kan gå lite extra trögt under semestertiden.

Som jag skrev så beror det även på vilken person det är. Om ansökan är bra så får man fler matchningar än annars. Sådant som familjerna ofta gillar är många erfarenhetstimmar, erfarenhet med de åldrarna som deras barn har, haft körkort länge, har varit utomlands, verkar glas och ansvarsfull, o.s.v. Jag har fått ganska många matchningar. Jag har mycket erfarenhet, varit au pair innan och bott utomlands, så jag antar att det är det. Men även om ni inte har allt det där så kan ni söka. För få har allt, och även om det går lite långsammare så kommer det även familjer! Jag hoppas att det blev lite klarare nu.


Skype-samtal 2 med match 17

Jag har precis skypat med match 17 en andra gång. Jag är så himla trött, så jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Haha, jag har blivit lite mer avslappnad under skype-samtalen. Jag fick frågor, och fick lite mer information. De kommer att höra av sig i veckan för ett beslut, vad jag fattade det som. Nehepp, nu måste jag skicka mejl innan jag går och lägger mig. Ha det bra!


Hej

Jag håller på med en lista över mina matchningar, vilken kommer upp när jag matchat med en familj/avbrytit matcningarna. Den är ganska lång.

Skype-samtal 1 med match 13

Idag skypade jag med match 13. Barnen var också med och det kändes bra. Vi kommer antagligen skypa igen.


God morgon!

Jag har inte bloggat på ett par dagar eftersom jag skulle smälta att match 12 sagt nej. Nu känns det lite bättre, även om jag fortfarande är ledsen.

Till matcningarna då: Match 16 har valt att matcha med en au pair som var i rematch eftersom de ville ha en au pair snabbt (de rematchade med sin förra au pair). Utan att mejla mig verkar match 15 ha tagit bort intresseanmälan på hemsidan, så de är nog inte intresserade längre. Match 17 och match 13 är kvar. Match 17 skall jag mejla lite frågor till och så får vi se hur det blir med den andra matchen.

Nej!

Jag hade verkligen hoppats på match 12. De sade att de trodde att de skulle välja mig i lördags och magkänslan sade "Ja, ja, ja!". Jag fick just ett mejl där det stod att de hade valt en annan au pair. Det känns så typiskt. När jag äntligen hittat en familj som jag vill ha så går det inte? Jag blev ganska ledsen, jag hade sett fram emot att åka dit. Jag hade planerat för det och ville så gärna!

Matchningar, lite prat

Nu har jag skypat med alla intresserade familjer förutom match 13 och match 15. De vill skypa med mig i helgen, eftersom de inte kunde i veckan. Det känns bra nu, och så. Jag har mycket bättre koll på de olika familjerna och skillnaden mellan dem än vad jag hade innan, och vet också några som verkar bättre än andra. Innan var ju allt bara i en enda röra när de kom så snabbt. Det är skönt att ha "blivit av" med match 14, då det blir en familj mindre, och snart skall jag nog säga nej till en familj till. Även om det går så är det bättre att ha kontakt med lagom många familjer samtidigt, så går det med fem stycken familjer. Jag skall svara på kommentarer sanrt. Ni får ha förståelse för att jag har mycket att göra. Idag gick det även ganska bra med skolan, så det var bra.


Skype-samtal 1 med match 17

Nu har jag skypat med match 17 och jag skall fundera på dem också. De är fortfarande intresserade efter skype-samtalet i alla fall. Det är många familjer att hålla reda på.

Skype-samtal 1 med match 16

Jag har skypat med match 16. Vi pratade i 50 min, eller mamman pratade i 50 minuter, jag sade inte så mycket. Svarade på frågor, frågade lite. Jag skall fundera lite, och se om jag vill skypa igen. Mamman ville skypa med mig igen.

Hejhej!

Jag tänkte uppdatera snart. Jag har bara lite saker att göra först. Så räkna med uppdatering inom 2,5 timmar!

Jaha

Jag försöker sätta upp skype-daterna så snabbt som möjligt, och skall inte längre jobba på onsdag. Det känns lite stressigt att ha studier, jobb och så många matchningar på gång, men det går nog.

Jag har sagt nej till match 14 eftersom de bara har ett barn, och det känns ännu mer negativt när barnet är så litet. Det var också en annan grej.

Jag tror inte att match 16 inte kunde skicka en intresseanmälan för att det var stopp, utan att för att de inte vet hur man gör/inte ville göra det.

Nu kallar sängen. Jag har ju varit uppe sedan ungefär klockan 5 i morse...

God natt


Match 17

Plats: Darien, Connecticut.
Barn: En pojke på 5 år, en flicka på 1 år, en pojke på 1 år.
Djur: Vet ej.

Femte matchen på mindre än 4 dygn. Waow!


Match 16

Plats: Potomac, Maryland.
Barn: En flicka på 16 mån.
Djur: Vet ej.

Jag har inte fått en intresseanmälan av dem, utan ett mejl med deras brev (essay). Jag skall inte klaga, men jag undrar hur jag skall hinna allt det här. Det löser sig nog.


Match 15

Plats: Dewitt, Michigan.
Barn: En pojke på 6 år, en flicka på 5 år, en flicka på 2 år, en bebis som kommer i maj.
Djur: Inga.

Här går det undan!


God morgon

Okej... Jag har fått en intresseanmälan av match 13, en till match OCH ett mejl av en familj som verkar intresserad. Dock säger dem något om att det är fullt och att de inte kan göra någon intresseanmälan? Skumt eftersom jag har haft fler familjer i min profil innan. Jag måste snart till skolan, so here we go. Matchningarna kan ni läsa lite om i andra inlägg (jag vaknade tidigt, därav det tidiga inlägget).

Match 14

Plats: Vienna, Virginia.
Barn: En flicka på 4 mån.
Djur: Inga.

När jag såg att jag hade fått en intresseanmälan så trodde jag att det var match 13, men det var en annan familj. Jag har inte fått matchningar så tätt under den senaste tiden, så jag blev förvånad. De ville i alla fall skypa redan idag, och jag skall fundera på hur jag skall göra. Jag vet inte om jag vill ta hand om bara ett barn hela dagarna. Men de verkar trevliga.


Andra skype-samtalet med match 12

Idag skypade jag med match 12 och det kändes bra. De skall tänka på det i några dagar, och sedan får jag reda på om de beslutat sig för mig eller någon annan.

Vi får se vad som händer. Det kan blir den här familjen, men jag skall fundera på det med. Ha det bra!


Jahapp

Varför känns det som om allt är helt dött på internet? Ingen uppdaterar, få som besöker bloggen, etc.

Hejhej!

Jag är trött idag, haha. Dock har jag sovade länge idag, och nu skall jag slappa lite. Jag trodde kanske att den nya matchen skulle ha mejlat eller skickat en intresseanmälan i natt/ idag, men det har de inte. De har säkert fullt upp, så det kan ta lite tid. De kanske mejlar idag, så jag får veta lite mer om familjen. Nehäpp, hejdå

Match 13

Plats: Hopkinton, Massachuttes, utanför Boston.
Barn: En flicka på 5 år, en flicka på 1,5 år, en bebis som kommer i februari.
Djur: Inga.

Jag har varken fått intresseanmälan eller mejl av dem än, så jag vet inte mer nu. Jag fick reda på några namn av deras counselor också.

Updatering: Jag har ändrat nu eftersom jag vet mer.


En till match?

Jag fick ett mejl av en familjs counselor idag, men ingen itresse-markering från familjen. Hoppas att de här av sig snart. Dock var mejlet från deras counselor lite roligt, då det verkade som om hon skulle försöka övertyga mig om att komma dit för området och för deras CLUSTER meetings. Hahaha! Det stod knappast något om familjen i mejlet. Men det känns kanske inte som om jag skall välja familj efter aktiviteten som counseloren anordnar? Ja, en lista på aktiteter var bifogad. Men hon kanske var rädd att jag skulle tacka nej för att att det var ganska långt ut på landet?


Första snön

Igår, den 19:e januari, fick vi den första snön för säsongen! Hurra hurra hurra!

Hej!

Jag ursäktar för dålig blogguppdatering. Som ni förstår har jag det fullt upp. Skola och jobb och blogg. Och lite till. Jag är helt slut idag, och hoppas på att morgondagen är relativt lugn. Idag skrev jag på tavlan inför klassen för första gången på jättelänge. Jag hade inte förväntat mig att vi skulle skriva uppgifterna på tavlan, men när läraren/ lektorn frågade om jag hade gjort uppgiften så kände jag mig tvungen. Jag tyckte inte om att stå där med alla elever i klassrummet. Tur att jag redan hade räknat uppgiften! Men det är kul också, så jag ser fram emot att stå där nästa gång. Nu skall jag duscha så att jag blir ren. Kram!


Hejhej!

Jag har fullt upp. Jag jobbar både igår och idag, och jag hinner knappt sitta vid datorn idag. Jag tänkte i alla fall svara på era kommentarer imorgon. Så det blir ingen mer uppdatering idag. Ha en bra kväll!


algebra l

Jag har ju inte skrivit att jag fick VG på algebra l- tentan i januari! Jag fick resultatet igår. Det var lite roligt, för uppgifterna är i svårighetsgrads- ordning, och jag fick minst antal poäng på den första uppgiften! Jag är så glad att jag fick VG, för det är jag verkligen värd, då jag totalt fick 9/10 rätt på de två sista uppgifterna, som är VG- uppgifterna! Roligt att det gick bra!

Tipp topp

Det här går verkligen upp och och ned. Ibland är det topp, ibland, tipp (haha). Den senaste veckan har dte varit mycket tipp. Men när det är jobbigt blir man ofta starkare. Så jag kämpar på. Jag vet trots allt att det inte kommer vara så här alltid. I så fall hade det ju varit mycket värre. Snart får jag tillbaka min struktur och ordning igen. Snart, snart, snart! Ha det bra!

Au pair- bloggar

Som de flesta blivande/arbetande/före detta au pairer tycker jag om att följa andra au pairer genom deras bloggar, och jag har samlat på mig några stycken. Men jag läser gärna fler. Har ni några att dela med er av?


Jobba helger?

Jag har funderat lite kring hur mycket jag kan tänka mig att jobba helg som au pair. Nu vill jag veta hur ni har det.

Ni som är au pairer nu, jobbar ni helger?
Om ni gör det, hur ofta och ungefär hur mycket?
Hur känns det? Är det något som ni skulle vilja ändra på?

Ni som inte är/kommer att bli au pairer kan också svara, men skriv då att ni är/kommer att vara au pair.

Tack på förhand. Hoppas någon svarar!


Studier

Det har inte hänt så mycket idag. Jag har inte hört något från värdfamiljen heller.

Nu börjar jag ju studierna, men jag vet inte hur länge det varar. Jag har mejlat till studievägledaren, som har svarat att jag kan åka iväg mitt i terminen och sedan fortsätta studierna mitt i terminen när jag kommer hem igen. Det är ju skitbra, men det är inte helt flexibelt ändå eftersom jag har tentor och så. Det finns inga garantier att man använder samma kurslitteratur och att studieupplägget inte ändras, och om jag tar ett avbrott vill jag ha lite tid ta igen det jag missat när jag kommer hem igen, så jag vill inte åka precis innan en tenta, för då kommer jag hem precis innan en tenta också... Och det är kanske inte så bra att göra tentan när man är jet-lagged och inte har kommit in i det än. Men om jag känner att jag hittar en familj som passar mig bra så skall jag försöka pyssla ihop det. Fast jag måste säga att det är väldigt frustrerande att börja studera när man inte vet hur länge det varar och hur många veckor man har framför sig.

Men det hade varit bra att inte komma iväg så lång tid efter skolan börjar i alla fall, för då har lång tid på mig att ta igen allt. Och även om kursupplägget kanske ändras så kommer innehållet till stor del vara det samma. Jag skall repetera och lära mig nytt i USA också, så det är bara att kämpa.

Det finns kanske folk som tycker att det är dumt att göra såhär nu och tror att det blir bättre att vänta till sommaren med att åka. Det kanske skulle ha varit bättre att göra så, men jag känner att jag vill åka snart, och har svårt att fokusera på studierna innan jag har gjort detta.

Jag är så glad att det går att göra såhär, så nu får vi hoppas att det andra går också.


Skola

Hej!
Just nu känns allt så förvirrande. Jag tycker inte om den här situationen och jag vill veta hur det blir NU NU NU!
Jag var i skolan idag, men jag vet inte hur det blir med den. Jag vet inte när jag åker, jag vet inte om jag åker. Jag vet ingenting. Om jag bara visste hade jag kunnat försöka pyssla ihop det. Men allting är en enda lång väntan. Och jag har väntat länge nog. Nu har det gått över två månader sedan jag kom in i matchningsprocessen, och jag hade gärna velat veta mer vid det här laget. Men snart kanske jag vet mer, så att jag blir lugnare.

Jaha

Jag är så himla törstig. Har druckit flera glas vatten, men törsten verkar inte släppa? Jag har sådana här dagar ibland och vissa dagar är det ännu värre. Det hände en gång att jag drack 16 glas vatten på en dag, och sedan slutade jag fast att jag var törstig. Haha. Jag tror inte att det är något allvarligt, då det inte är varje dag, utan snarare någon gång i månaden eller så. Men lite roligt är det. Nu skall jag dricka vatten.


Skype- samtal med match 12

Nu har jag skypat med match 12! Det kändes bra, men det är för tidigt att säga om jag vill komma till dem än. Nu håller vi tummarna! Vi vill ju att jag skall få en bra familj som jag passar i.

Hemma igen

Hejhej!
Nu är jag hemma igen! Jag sov nog dock för mycket i natt, så jag är ganska trött. Så kan det gå. Snart skall jag städa lite, så att det känns lite mer trivsamt här. Ha en bra dag!


Lördag

Jag skall snart ta tåget hem. Jag skulle bara säga att allt är bra. Vi har ätit lunch, och jag är absolut nöjd med de här dagarna. Jag har hunnit träffa dem, som jag velat, och även hunnit hjälpa till och ge råd.

Hallå

Hejhej!
Jag är hos morfar idag! Vi skall organisera lite idag eftersom han flyttar.

Jag satte på datorn så fort jag fick möjligheten idag. Jag är så glad att jag åkte hit, för jag har inte fått något mejl än. Om jag hade stannat hemma hade jag ju bara suttit och väntat, och bara blivit besviken när det visade sig att inget hänt och jag lika gärna hade kunnat åka. Som det ser ut nu åker jag hem imorgon, och på måndag skall jag gå till skolan.

Torsdag 12/1

Allt känns fortfarande jobbigt och jag har en klump i magen. Det är väldigt hårt att inte veta hur det blir. Det är så jobbigt med den här ovissheten. Jag har varit i kontakt med studievägledaren på LU och mejlat fram och tillbaka till min intervjuare på SI. Det känns lite bättre nu, men den stabila tryggheten som man jag får när allt är bra och jag har koll på läget har såklart inte infunnit sig. Det händer inte så mycket just nu, och jag väntar på svar från match 12. Jag hade tänkt åka till min morfar i helgen eftersom det är inte säkert att jag kan komma senare i år, då det nog kommer bli fullt upp den närmsta tiden och jag kanske åker till USA i februari. Jag har funderat och funderat på hur jag skall göra, men jag har beslutat mig för att åka dit idag. Det är ofta bäst att skypa på helgerna, så jag kommer vara hemma över halva helgen (om det verkar hända något). Jag kommer också ha tillgång till internet där, vilket är en förutsättning för att jag skall kunna vara där när det ser ut som det gör i matchningsprocessen. Så jag åker dit idag och planerar att komma hem på lördag. Det känns inte riktigt bra, men då jag inte har träffat mormor och morfar på över 5 månader och jag inte vet när jag träffar dem igen (vilket förmodligen blir 2013) så blev det bäst att göra så. Jag hoppas självklart fortfarande att jag skall kunna skypa snart med match 12 och det kommer andra matchningar snart om det inte verkar bli dem. Ha en bra kväll!


Det händer inte så mycket idag

Hejhej!
Jag jobbade igår och skall jobba idag också. Det händer inte så mycket idag mer än det. Jag har mejlat lite, fixat lite och snart skall jag gå. Jag sitter nyduschad och det är så skönt att ta slappa dagar, då man bara studerar/jobbar halva dagen och chillar nästan hela tiden av resten! Jag hoppas att det händer lite mer au pair-relaterat snart!

Hopp

Hej!
Jag mejlade SI om att jag kanske inte kan åka nu på grund av datumen, och jag fick ett svar, där det stod att jag inte skulle ge upp än och att det nog hör av sig fler värdfamiljer snart. Så om de tror att det går så kanske det går. Eller? Men om det inte blir något så ger jag upp då och inte nu. Nu skall jag fokusera på att det skall gå snabbt när värfamiljerna har hört av sig för första gången.


Hejsan!

Idag har jag haft tenta och det gick jättebra!

Är dock lite orolig just nu, kanske därför jag var sjuk förra veckan (och är lite fortfarande). Det är så jobbigt att inte veta. Men än ger jag inte upp! Inte i första taget! Om inte rätt familj har hört av sig hoppas jag på att de gör det inom en mycket snar framtid. Nu skall jag försöka tänka på annat än värdfamiljer, och kolla en gång till om facit till tentan har kommit upp. Imorgon och på onsdag är det jobb, och det är inget mer plugg den här veckan!


Match 12

Plats: Greenwich, Connecticut
Barn: En flicka på 1,5 år, en bebis som föds i april
Djur: Hund.

Hoppas, hoppas, hoppas!


Jag vill ha fler matchningar

Jag skulle skypa med match 7 idag, men mindre än en timma innan skype-samtalet läste jag ett mejl där det bland annat stod:

"...we don't think that we will be pursuing an au pair at this time."

Jag som hade hoppats på dem.

Ge mig tre matchningar snarast, snälla!?


Hejhej!

God morgon!
Jag är så trött den här veckan, och verkar fortfarande vara förkyld och sjuk. Snart är det tenta, och så hoppas jag att jag bestämmer mig för en värdfamilj snart! Jag uppskattar att ni håller tummarna! Hoppet ger vi inte upp i första taget!


Avresedatum och sådant

Det känns segt just nu. Jag tycker inte om när det händer så mysket, men nu är det jobbigare att det är segt än innan eftersom jag vill åka iväg snart.

Man bör ta ett beslut minst 3 veckor innan avresa, och det börjar närma sig nu. Från början var mitt första avresedatum den 30:e januari, men sedan ändrade jag till den 16:e. Dock var man nog tvungen att skriva in det/stäga till på två ställen, för jag upptäckte senare att det inte hade ändrats helt. Men när det upptäcktes var det inte lång tid kvar till 16:e januari, och det var inte lönt att ändra det. Så det har alltså stått den 30:e januari sedan jag kom in matchningsprocessen.

Från början trodde jag att jag skulle åka då, och många familjer är, och har varit, intresserade av en au pair i februari. Men nu börjar det även närma sig den 30:e januari, och det är inte säkert att jag hinner åka då. Nästa avresedatum är ok, men det är det absolut det senaste datumet jag kan. Och vad händer om jag inte hinner hitta en familj mer än tre veckor innan dess? Eller om alla familjer vill ha senare datum? Jag kan inte åka mitt i terminen. Det går inte. Jag vill studera den terminen när jag kommer tillbaka.

Jag vill ju åka som au pair, så därför har jag kommit fram till en annan lösning ifall jag inte åker de datumen jag kan tänka mig i vinter. I så fall ändrar jag avresedatumen till juni-aug, och studerar den vårtermin som kommer. Men jag vill inte det egentligen, så jag hoppas, hoppas, hoppas. Dock är sommaren den sista planen, för om det inte blir något där åker jag inte som au pair i USA.

Än går det att åka när jag vill. Så ni får hoppas med mig!


Kontakt med värdfamiljer

Jag trodde att jag skulle tacka nej till match 11, men de hann göra det först. Deras mejl var fint, och de skrev bland annat "your experience and enthusiasm were great".

Jag blir så glad när de tar sig tid att skriva sådant när de inte väljer en som au pair. Då vet man att de inte är snälla bara för att.

Så just nu har jag kontakt med match 7. Det har varit riktigt svårt att fitta en skype-tid, men jag hoppas att vi skall skypa snart. Match 8 har ju sagt att de skall kontakta mig när de kommer hem från sin semester, men jag antar att det inte blir något eftersom jag har väntat så länge och de bara har skrivit ett litet mejl sedan vi matchades i början av december.

Hejhej!

Jag har mycket att göra, så jag kommer inte uppdatera på några dagar. Ha det bra alla!

Det kan inte vara lätt för kungligheterna

Jag har precis tittat på året med kungafamiljen och tänker lite på dem. Det kanske inte är så farligt med kungen som ryktet säger? Nog är han en speciell person. I programmet pratade han till exempel om att gå och gömma sig, haha, och han är inte min favorit direkt. Men ändå får programmet mig att tveka. Jag vet att jag inte vet hur det är. Det kan vara bättre, sämre eller likadant som jag tror, men jag har i alla fall lite förståelse för dem/kungen, och den svåra situation som dem befinner sig i. Det är inte lätt för dem. Jag är ganska säker på att alla skriverier inte är 100% sanna, men jag tror inte heller att de är 100% falska. Men när det handlar om kungen, då brer folk på. Då skall man skriva det värsta, och då kommer alla de "smaskiga" detaljerna fram. Självklart är det de detaljer som man vet lockar svenska folket att läsa tidningarna.

Jag undrar hur det kommer bli för kronprincessan Victoria, prins Daniel och den lilla knodden (som de säger i programmet) när de blir tre och sedan när familjen även eventuellt utökar. Victoria och Daniel verkar ha en stark kärlek mellan sig, men verkade det inte som om även kungen och drottningen hade det när de gifte sig 1976? Är den så stark som den ser ut eller är det ett sken? Kommer Daniel och Victoria vara ett par tills döden skiljer dem åt? Kommer de fortsätta att vara ett gift par? Hur kommer de uppfostra sitt/ sina barn? Och kanske viktigast av allt: kommer deras relation också sluta som det slutade för kungen och drottningen? Kommer alla också tro att de har haft älskarinnor/älskare när de har varit gifta i över 30 år?

Och prins Gustaf Adolf. Stackars man som dog i en flygolycka på Kastrups flygplats 1947. Han hade 5 barn och över halva livet framför sig, trodde man. Och så blev det så. Ett hastigt slut som medförde att han aldrig kom till den dag som han hade väntat på; att bli kung. Mina tankar går till Gustav Adolf, Carl XVI Gustaf, Victoria och Daniel.

Hejhej!

Jag hoppas att allt är bra med er! Jag har haft en skön dag och imorgon skall jag plugga. På au pair- fronten har det inte hänt så mycket idag, men jag hoppas att jag får till ett skype-samtal snart. Jag tycker inte om när det går segt, och vill att det skall gå snabbt med alla familjer! Haha, you wish...

RSS 2.0