Hej!

Match 3 bestämde sig för att matcha med en annan au pair igårkvll (deras tid). Jag hade ställt in mig på att det kanske skulle bli dem, och blev ledsen. Egentligen var jag inte helt säker, men i och med att det kändes så himla bra på skype- samtalet så hade jag börjat ställa in mig på det och se mig själv där. Jag trodde inte att jag skulle bli så ledsen som jag blev eftersom jag inte var säker, men så var det. Jag vet inte ens om jag hade tackat ja till dem om dem hade frågat mig, men de hade mycket som verkade bra. Det negativa med dem var lite av arbetsschemat och att det kndes som om de gömde något. Men jag kanske tyckte om dem mer än var jag trodde eftersom jag blev ledsen. Men det kan också vara så att jag är extra känslig just nu med mysket att göra som är skolrelaterat och att ha många familjer att prata med. Om det inte skulle innebär mindre tid att plugga på hade jag velat ha jullov snarast. Haha. Nu skall jag bruka allvar. Jag ville bara berätta för er hur läget var. Jag förväntar mig att det känns bättre imorgon och att jag smälter det snart, men självklart skall jag också låta mig vara ledsen, det var ju au pair- drömmen i en av familjerna som kläcktes. Ha det bra.


Skypesamtal med match 6

Idag vid lunchtid skypade jag med match 6. De var trevliga. Vi skall nog skypa en gång till i helgen.

Nästa vecka

Jag ville bara tala om att jag har så otroligt mycket att göra och att jag nog bara kommer uppdatera i nästa vecka om jag får nya matchningar. Så nu vet ni det. Jag har mycket att göra i skolan. Ha en bra vecka!

Erfarenhet

Jag fick en fråga av Caroline angående vad jag hade för barnerfarenhet. Hon vill ta hand om barn under 1 år och undrar vilken barnerfarenhet det kan vara bra att ha då.

Jag har varit au pair i 3 månader till barn i åldrarna 2, 5, 7 år, au pair i 3 månader till barn i åldrarna 1, 5 år, praktiserat på en förskola i 6 veckor med barn i åldrarna 1-3 år, träffat mina yngsta syskon (som inte bor i Sverige) nästan årligen (och ibland flera gånger om året) sedan dem föddes (2002, 2004), och umgåtts med en kompis och hennes syster lite då och då i tre års tid när systern var 0-3 år. Så jag har inte så mycket erfarenhet av barn under 1 år, men jag antar att de värdesätter att jag har tagit hand om ett barn på 12 månader, att jag har mycket erfarenhet och att jag har träffat bebisar.

När jag läser andra bloggar får jag uppfattningen om att det är viktigt att ha erfarenhet under två år om man vill ta hand om små barn, och även då dem som är under 1 år. Så mitt tips till dig är att skaffa dig erfarenhet med barn under 2 år (helst 200 timmar), och ju yngre barnen är desto bättre för dig!


Match 6

Plats: Westport, Connecticut.
Barn: En flicka på 5 år, en pojke på tre år, en bebis på 2 månader.
Djur: inga.

Efter att jag skrivit det föregående inlägg såg jag att jag hade fått en ny matchning. Haha, det var ju faktiskt roligt.

Det verkar vara en bra familj.

7 dagar sedan senaste matchningen

Såhär lång tid mellan matchningarna har det aldrig gått sedan jag fick min första matchningar. Jag har bortskämd med matchningar, även om jag inte har kännt att jag velat komma till alla. Eftersom jag fick 5 matchningar på 12 (!) dagar och faktiskt hade fyra stycken intresserade familjer samtidigt i någon dag så förväntade jag mig att matchningar skulle komma snart igen. Förra helgen tänkte jag inte "låt det komma matchningar i veckan", utan "låt dem matchningarna som kommer i veckan ha barn som åtminstone är 6 månader när jag börjar ta hand om dem." Haha. Men jag börjar nog ändra mig angående vilka åldrar jag vill ta hand om nu. Det roliga är att min intervjuare har sagt att man ofta inte får matchningar innan man lägger upp sin video och att antalet familjer kan variera mycket beroende på om man har en video. Jag lade upp min video i lördags, och jag har inte fått en enda ny familj som är intresserad sedan jag lade upp den. Hahaha. Så för mig kanske det är tvärtom? :) Ja, antalet familjer varierade i alla fall! Fast, som min mamma sade, så har det ju varit Thanks Giving denna veckan så det kan helt klart bero på det också. Det är ju stort, och många lagar ju mat i dagar eller åker långt för att hälsa på släkten, så då har de väl inte så mycket tid att leta efter en au pair på ju. Och så har det inte gjort mig så mycket, för jag har så mycket i skolan just nu. Angående de familjer som jag pratar med nu så kan någon av dem bli en match. Vi håller kontakten och så får vi se vad som händer! Nehej, nu skall jag göra annat. Ha det bra!


Skype med match 5

Jag skypade med match 5 igår och det kändes som en bra familj! Men jag könner att jag måste ha ut mer av dem för att veta om det är en familj på mig. Jag vill frossa i fakta, och det har jag inte riktigt fått göra, än i alla fall. Ändå var vårt skype- samtal ändå ganska informativt. Jag fick möjligheten att ställa en massa frågor i alla fall - och det gillas! Haha. Dem verkar i alla fall väldigt snälla. Vi skall kanske skypa igen så att jag får se deras barn (han som är född såklart). Jag skall mejla frågor till dem och sedan får vi se vad som händer.

Blir ni bländade?

Jag tittade på Internet Explorer när jag gjorde bloggdesignen, så nu undrar jag hur den ser ut i Mozilla Firefox och andra webbläsare? Blir ni bländade? Säg till i så fall, så fixar jag till det.

Om 3 månader gamla bebisar

Det har ju blivit lite av en stor grej här i bloggen att jag föredrar att inte ta hand 3 månaders bebisar. Innan jag blev antagen i programmet förstod jag att sådana familjer kunde dyka upp och jag tänkte inte så mycket på om jag ville  ta hand om en så liten bebis. När jag sedan kom i matchningsprocessen och jag läste att en familj hade en nyfödd bebis som jag skulle ta hand om efter han hade blivit tre månader kändes det inte så bra. Jag hade föreställt mig att jag skulle ta hand om lite äldre barn än så och jag ville INTE vara själv med bebisen på dagarna, då jag föredrar att ta hand om flera barn samtidigt, och det inte kändes som om jag fick ett så stort utbyte av en så pass liten knodd. Den andra familjen som hörde av sig hade också barn under ett år, men deras yngsta barn var inte lika litet, så jag var nöjd. När sedan både den tredje och fjärde familjen skulle få bebisar ganska snart/ inom 8 månader blev jag lite irreterad. Jag råkar veta att det finns massor med familjer som har barn mellan 6 månader och 5 år. Varför får inte jag dem som intresserade familjer? Jag sade nej till match 4 direkt på grund av flera olika anledningar, där båda barnens åldrar och arbetstiderna ingick, och 2 dagar efter skype- samtalet med match 1 skickade jag ett mejl där jag sade nej. Det gjorde jag för att det ena barnet var så litet och för att jag skulle vara själv med honom hela dagarna. Men jag tyckte att familjen verkade jättebra. Jag funderade på om jag skulle tacka nej till match 3 innan skype- samtalet på grund av att deras minsta barn kommer vara tre månader när au pairen börjar ta hand om henne på riktigt, men jag beslöt mig för att låta bli när Annie hade sagt till mig att inte ha kontakt med de familjer som jag absolut inte ville ha eftersom vi redan hade bestämt skype- tid. Jag funderade på att ställa in det samma dag, men det gjorde jag inte. Skype- samtalet kändes såååå bra! Mamman i familjen sade att hon skulle lära mig att ta hand om en nyfödd och jag var jätteintresserad. Nu vet jag inte om det blir den familjen eftersom jag måste fundera på om jag gillar reglerna, men i lördags började en sak förändras. Jag som tidigare tänkte "Nej, nej, nej" bara på tanken av bebisar på 3 månader (på grund av det stora ansvaret, att det kan vara frustrerande, långtråkigt och att jag kanske inte får det utbytet som jag vill ha) började ändra mig och tänka att det kanske var okej. Tidigare kände jag nog mer rädsla. Så efter att ha berättat för Annie på London- kontoret att jag inte ville ta hand om bebisar på tre månader, skickat mejl om det till min intervjuare och klagat mycket i min omgivning så tänkte jag om och det har gått från nejen till "det kanske är okej...". Därmed inte sagt att jag VILL eller ens accepterar att ta hand om ett sådant litet barn, men jag är mycket positivare till det nu i alla fall. Och det har säkert att göra med att jag nästan bara har fått sådana matchningar hittills också.

Så match 5 skall jag ge en chans, för jag är mer positiv till att ta hand om en nyfödd nu än innan.

Jag kan också tillägga att jag inte menar något illa med mitt klagande, att jag lider med dem som får få matchningar och skulle önska sig att en familj hörde av sig oavsett åldrarna barnen, och att jag har full förståelse för dem. Jag menar inte något illa, utan tänker på vad som är bra för mig och den potentiella värdfamiljen.

Hejsan alla

Hej!
Det är mycket omkring mig just nu, så det är därför jag inte skriver så mycket. Jag tror att jag förhastade mig lite när jag skrev att match 3 hade för många regler och att jag inte var så positiv till dem. När jag läst igenom reglerna känns det inte lika dåligt, och jag tänkte fundera lite på dem tills imorgon. Egentligen hade jag velat svara idag så att det inte går för lång tid, men om jag inte är klar med att tänka så är jag ju inte det.

Jag skall snart skypa med match 5 också. De verkar väldigt bra i brevet, så jag hoppas att det fortsätter att kännas bra sedan. Jag tycker om att dem har en ett-åring.

Läget just nu

Det kändes så bra vid skype- samtalet igår, så när jag gick och lade mig var jag inställd på att ta den familjen. Av att döma på mejlet som de skickade verkade de dessutom tycka det samma. Deras yngsta barn skall ju komma i mars, men jag kände att det kunde gå ändå eftersom mamman i familjen skulle lära mig allt under mammaledigheten. De kändes så trevliga och avslappnade och allt var så bra.

Men sedan skulle jag läsa deras husregler idag. Och efter dessa 37 (!) sidor känns inte familjen så bra längre. Och definitivt inte avslappnade. Det skulle vara stressande eftersom att det är svårt att komma ihåg så många regler.

Igår på morgonen försvann match 2. Ganska skumt eftersom jag frågat dem på tisdagen om de fortfarande var intresserade, de svarade ja och vi inte har hört något från varandra sedan dess. Men jag antar att de antingen inte är intresserade eller har matchat med en annan au pair. Det kan ju hända att matchen har försvunnit av sig själv, fast det är deras tur att höra av sig (verkligen, eftersom jag har hört av mig flera gånger) och i så fall lär jag ju märka om de faktiskt är intresserade. Det kändes dock som en lättnad när de försvann. Det var den enda av de matchningar som jag har fått hittills som bara hade barn i åldrar som jag vill arbeta med (4 år, 2,5, 8 månader (snart), 8 månader (snart)) och de verkade såå bra på papprena! Men ärligt talat kändes vårt skype-samtal inte så bra. De var stressade, avbröt mig när jag berättade saker och jag fcik inte möjlighet att ställa mina frågor. Sedan svarade de inte på lång tid, slarvade bort mejlet (?) så att jag fick skicka ett nytt och sedan ändå inte svarat på frågorna. Vad skönt att de sade nej, för det är ingen familj som jag vill komma till!

Nu har jag laddat upp min video (men väntar på approval), så det kanske kommer upp många matchningar nästa vecka. Hoppas hoppas att de har barn som minst är  månader när jag börjar ta hand om dem!!


Match 5

Plats: Bethesda, utanför Washington DC, Maryland
Barn: Pojke på 16 månader, bebis som kommer i december
Djur: Hund.

Kul med ny match, men har någon graverat in i min profilbild att jag jättegärna vill ta hand om barn på 3 månader, eller?

Skypat med match 3

Hej!
Idag har jag skypat med match 3 och det kändes såå bra! Det verkar vara en jättehärlig familj! Vi får se vad som händer nu, men hoppas, hoppas, hoppas! Vi skall höras mer i helgen och i veckan.

Det är bara att vänta

Jag fick ett mejl från en från SI igår, där de frågade hur det gick och om några familjer hörde av sig. Dem blev nog ganska förvånade att 4 familjer har hört av sig fast att jag inte har någon video! Enligt dem så börjar de flesta familjerna höra av sig efter att man har lagt upp en video eftersom det är så mycket konkurrens, men här gick det ändå. Jag antar att det beror på att mitt brev är bra skrivet och att jag har så barnerfarenhetstimmar. Det är ju inte så många som har över 2000. Men vad spelar det för roll att man får flera matchningar när de har fel ålder på barnen? Jag måste säga att jag blir lite besviken på dem på SI som jag har kontakt med i Sverige ibland. Det känns som om dem inte alltid är så förstående, och de verkar ofta lite inrutade, och tror att allt är på ett sätt. När jag frågade om jag kunde ändra något så att familjer med andra åldrar på barnen hörde av sig fick jag inget svar, mer än att jag absolut inte skulle ta bort en av mina erfarenheter (vilket var mitt förslag). Inget illa mot SI som organisation dock. Jag är jättenöjd med att man kan matchas med flera familjer samtidigt, att matcherna stannar i två veckor om man inte tar bort dem, den trevliga personalen i London, o.s.v, och jag valde dem eftersom jag tror att de är en av de bättre. Men ibland blir jag lite irriterad på vissa människor.

Men jag antar att det inte finns något att göra åt det, och att jags kall vara glad över att jag får matchningar. Så det är bara att vänta och se, för snart kanske en bra familj hör av sig! 1 av 4 har ju bra åldrar på barnen (enligt mig) som det ser ut nu, så om det fortsätter att se ut så, så får jag en till bra match snart! Hejheja!

Tacka nej till vissa familjer

Annie från London- kontoret ringde idag, och jag berättade att jag nästan bara får matcher med familjer som vill att jag skall ta hand om 3 månader gamla bebisar, vilket jag är osäker på om jag vill. Hon förstod precis vad jag menade och sade att hon var säker på att det skulle dyka upp fler familjer. Han sade också att sådana familjer verkar dras till mig, haha. Ja, eftersom 3 av 4 familjer vill att jag skall ta hand om 3 månaders så är det väl sant. Hon skulle i alla fall titta in och se om ett tag om jag fortsatte att få sådana matcher. I så fall hoppas jag att vi kan göra något åt det. Det är roligt att jag får matcher, men inte så kul att flera av dem går bort bara på grund av åldrarna på barnen. Nu har jag en familj intresserad som inte vill att jag skall ta hand om tre månader gamla bebisar, men det är inte säkert att det blir dem. Om bebisen är 6 månader är det väl okej, men en 3 månader gammal bebis är så himla liten!

Igår läste jag lite bloggar om rematch och andra mtachningsprocesser, och jag insåg att jag måste göra mig av med (eller hur jag skall uttrycka mig) med de familjerna som jag inte vill ha, för när jag väljer en familj så måste det kännas rätt. Jag blev även påmind om att jag måste säga nej om jag inte vill åka vid telefonsamtalet, så jag tänkte att det var dags att börja. Jag fattar inte varför det är så svårt - när jag skulle vara au pair i Frankrike skickade jag bara mejl där jag sade att jag inte var intresserad. Oftast. Ibland lät vi bara kontakten rinna ut i sanden, tyvärr... Men nu är det mycket svårare. Kanske får man faktiskt pratar med vissa familjer innan man säger nej, och kanske för att alla skickar mejl där de skriver att de är jätteintresserade. Och kanske för att de flesta familjerna ha åtminstone någonting som jag uppskattar hos en familj/ är likt mig.

So here we go! Skickade mejl till match 4 om att vi inte var rätt match för varandra eftersom jag inte var bekväm med att ta bebisen vissa nätter. Peppar, peppar. Jag tryckte på knappen och tänkte "Men tänk om den här familjen verkligen var något för mig..." Bad for me! Haha. Nejmen. Det var bara trams eftersom jag egentligen inte var intresserad. Men synd att jag inte gillade allt eftersom mamman i familjen hade samma syn på barnuppfostran som mig! Sedan så... gjorde jag något ännu svårare (...kanske)! Nämligen skickade jag mejl till match 1 som verkar helt underbara och som jag fick en så bra känsla av när jag pratade med dem i förrgår. Men det var inte rätt familj för mig. För det första så ville de att jag skulle ta hand om ett spädbarn på bara 3 månader och för det andra skulle jag vara skälv med honom nästan hela dagen. Peppar peppar. Men det skulle inte vara rätt för dem att tacka ja om jag inte kände mig bekväm om att ta hand om deras barn. Och ju längre tid det tar för mig att säga nej, desto svårare blir det för dem. Och jag kan inte heller säga ja till alla fyra familjerna - även om jag på ett sätt vill!

Skype- samtal med match 1

Jag tyckte att det ena barnen var lite litet och så tyckte jag att det kanske skulle vara långtråkigt att ta hand om ett barn nästan hela dagen, men efter skype-samtalet känns allt bättre. Hon var avslappnad och glad, och allt kändes så bra! Så nu funderar jag faktiskt på att ta hand om en bebis på tre månader, haha. Vi får se.


Match 4

Plats: Winchester, utanför Boston, Massachutts
Barn: Pojke på 12 år, flicka på 1 år, bebis kommer i juli.
Djur: Hund.

En till match! Dock så vill dem att man skall ta bebisen hela nätter ibland och mata henne/honom, så jag är väldigt tveksam. Det känns inte som om det är en au pairs jobb, och dessutom vill jag inte jobba på natten? Jag skall nog tacka nej till den här familjen direkt.


Match 3

Plats: Seattle, Washington.
Barn: Pojke på 2,5 år, bebis som kommer i mitten av mars.
Djur: Inga.

Igår fick jag min tredje match. Deras barn är jättesött.


Tekniken fungerar

I lördags började jag kunna se match 1:s brev, så jag har läst det nu. Det var kort, men fint. Vi skall skypa idag, så jag hoppas att de dyker upp! Det var ju bra att tekniken på hemsidan fungerar. Vi får hoppas att tekniken fungerar under vårt skype- samtal också.

Jag vill att det skall hända mer

Åh, vad jag vill att det skall hända mer saker. Jag vet att det händer jättemycket nu jämfört med innan. Efter att inte ha fått någon match på nästan två veckor har jag nu fått två stycken på loppet av några dagar. Och jag har mejlat med dem, läst brev och bestämt skype- tider. Jag är inne i matchningen nu. Men ändå vill jag ha mer. Mer familjer, mer information, mer brev om nya familjer. Jag vill ha fler matchningar! Skitlöjligt egentligen eftersom man skall hinna skypa med dem ocskå och jag har mycket att göra. Men så är det. Jag tycker om när saker händer, och jag vill ha fler familjer att jämföra med varandra, så att jag kan jämföra mellan familjerna och se vilken som är bäst. Haha. Men jag kanske inte skall säga för mycket eftersom det kan vara jobbigt att säga nej till dem, och ju fler familjer man har kontakt med i slutet av processen, desto fler måste man säga nej till. Fast jag vill! Så familjer, hör av er till mig... Jag vill coskå ha fler mejl över huvud taget, men eftersom jag har skickat en hel drös med (eller i alla fall minst 5) mejl idag så lär jag ju i alla fall få mejl imorgon, minst två? Ha det bra!

Skype- samtal med match 2

Som jag redan har skrivit skypade jag med match 2 idag. Efteråt blev jag... besviken. Jag kunde först inte förstå varför eftersom allt verkade då bra. Men sedan kom jag på att de inte hade varit så bra på att lyssna på mig. De började prata innan jag hade hunnit svara klart på deras frågor och jag fick inte möjligheten att ställa alla frågor som jag ville. På något sätt kändes det som om allt var... på deras villkor. Men jag skall antagligen skypa med dem igen, så jag får se. De kanske bara var stressade idag.


Matcherna

Match 1 skickade ett mejl om att de vill skypa en annan dag, och jag skall snart skypa med match 2.
Här går det undan!
Ha det bra!

Inget skypesamtal med match 1 idag

Jag skulle skypa med match 1 idag, men de dök inte upp. De verkar förvirrade, och jag har fortfarande inte fått tillgång till deras brev, och inte till deras foton heller. Jag ger inte upp än, utan jag får se vad de har för förklaring först.

Match 2

Plats: Washington DC.
Barn: 4 barn: Pojke på 4 år, pojke på 2 år 2 år, flicla på 5 mån och flicka på 5 mån (tvillingar).
Djur: Hund.

Igår fick jag en match igen! Det verkar vara en jättetrevlig familj, och jag tycker om deras brev.



Match 1

Plats: New York.
Barn: Pojke på 4 år och en nyfödd.
Djur: Hund.

Igår fick jag min första match! Men jag har inte fått ta del av deras ansökan på mitt konto än, utan har bara fått mejl av familjen.


RSS 2.0