Dålig uppdatering framöver

Det kommer bli lite sämre uppdatering här framöver, och jag kommer nog inte uppdatera mer än en gång i veckan. Det finns mycket att göra och jag har andra saker som jag vill prioritera! Hoppas ni har förståelse. Kram.

Försommar

Jag har skjutit upp mitt tidigaste avresedatum till juni!! Yey!


Historian om match 13

Torsdagen den 16/2 skypade jag med match 13. När vi avslutade samtalet sade vi att båda skulle tänka lite till. När jag öppnade mejlen nästa dag hade jag fått ett mejl från organisationen. Där stod det att jag hade blivit placerad hos en familj. Jag loggade in på mitt konto på AIPA (Au pair in America) och möttes texten att jag hade hittat min familj. Det stod även vilken familj, och det var match 13. Jag fick lite smått panik och mejlade fyra mejl till personer som skulle kunna hjälpa mig. Bara knappt en timma senare hjälpte någon mig, och sidan slutade se ut. Allting var som vanligt när jag loggade in på hemsidan. Ett av de fyra mejlen var till match 13. Jag fick svaret av dem att de hade gjort ditt beslut och ville att jag skulle komma till dem, och att de väntade på att jag skulle göra mitt. Jag svarade att jag skulle besluta mig i början av nästa vecka. Det kändes skumt att de inte frågade, utan bara sade det. Och det kändes även skumt att sidan redan hade sett ut som om jag hade matchat med den här familjen. Min bihåleinflammation började gå över, men jag var jättetrött. Jag försökte ägna helgen åt att fundera. Men ingenting gick liksom in. Jag visste inte alls vad jag ville.

Jag fick hjälp av många, och det var bra att höra olika personers åsikter och tankar. Framåt veckan började det klarna lite, och jag kunde fundera på beslutet. Men det var inte så lätt. Jag ändrade mig hela tiden, och det kändes svårt att fatta ett beslut. Jag försökte verkligen besluta mig på tisdagen, men det gick inte. På onsdagen skickade jag ett mejl till match 13, där det stod att jag behövde fundera en dag till. Jag fick tilbaka ett mejl om att vi nästan måste matcha, jag kunde höra av mig om jag behövde hjälp på något sätt och att de hade slutat leta efter en au pair. Det kändes som om de pressade mig. Vadå slutat leta? Om de hade sagt upp kontakten med de andra tjejerna var det inte snällt mot mig. Men eftersom jag tvekade så mycket och jag inte ville det till hundra procent fanns det bara en sak att göra. Trots att de pressade mig. Magkänslan sade nej och det skulle jag också göra. I torsdags skrev jag ett mejl där jag tackade nej. De frågade varför, och jag svarade. Nu har jag inte kontakt med dem mer.

Vissa stunder ångrar jag att jag tackade nej, men jag vet att det var rätt att göra det. De hade så många positiva saker, så det var svårt. Vi hade dessutom kommit nära varandra under denna tid och de har till och med fått ett till barn. Många tyckte också att jag skulle tacka ja, men jag är glad över att jag tog det slutgiltiga beslutet själv. Det var riktigt svårt att säga nej, och detta var helt klart det svåraste beslutet hittills i matchningsprocessen. De var en sådan fin familj. Det känns skönt att beslutet är taget i alla fall. Jag vill tacka alla som hjälpt mig, och gett mig råd! Tack!

Update today

Hejhej!

På au pair- fronten har det hänt MASSOR, och jag uppdaterar mer imorgon. Jag är frisk nu! Jag skulle bara skriva en kort hälsning.

Jag har skrivit två inlägg om rad om kungligheter, så ni kanske tror att bloggen bytt tema, hehe. Den nya bloggen om Estelle kanske? Nej, jag tror inte det. 

Ha det bra

Namnet till prinsessan

Det blev en liten Estelle istället :)

Kanske lite väl avlägset, då hon som hette Estelle i Bernadotte- ättern var ingift och inte i rakt stigande led uppåt (och därmed inte släkt med prinsessan).

Dock tycker jag att det är överdrivet av Herman Lindqvist att kommentera det hela så. Okej om han tycker att det är opassande, men att säga det till hela folket? Jag förstår honom till viss del, men det är ändå inte hans val. han är historiker och väldigt insatt i kungafamiljen, dess historia och svenska kungar genom tiderna. Han vet vad som håller traditionerna och vad som inte gör det. Men tiden är inte nu som den var då. Varför leva efter samma kriterier när förutsättningarna inte är desamma? Så visst kan man ändra lite. Och alla namnen behöver faktiskt inte vara kunganamn. Att han i någon mån är en vän till kungafamiljen gör inte saken bättre. Han har träffat Silvia mycket i och med att han skrev sin bok om drottningar och han var inbjuden på det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Men trots allt så har ju faktiskt kronprinsparet valt ett kunganamn som tilltalsnamn, och det måste ju ändå göra namnet lite traditionellt, och lite inom normerna. Och så är det ju föräldrarna till barnet som skall välja dess namn och inte svenska befolkningen. Visst är det förståeligt om vi har en åsikt eftersom det ändå blir vår representant. Men det är inte vårt barn, och i slutändan har faktiskt inte namnet så stor betydelse jämfört med betydelsen av de som denna troliga (man vet aldrig vad som händer) blivande regent åstadkommer, och inte heller intrycket på den. Så le, var glada om ni vill, eller bli arga och stäng in er, men låt det inte gå ut över prinsessans familj och föräldrar. Det räcker väl med att man bestämmer namnet till sina egna barn? Jag hoppas inte att kungafamiljen får för mycket påhopp angående namnet.

Imorgon kommer en uppdatering angående andra saker.

Den nya prinsessan

Först av allt vill jag passa på att gratulera kronprinsessan Victoria och prins Daniel till den lilla flickan!

Sedan vill jag gissa vilket namn det blir och se om det är rätt imorgon eller i övermorgon när namnet presenteras!

Det här tror jag att det blir som förnamn/tilltalsnamn:
1. Josefina
2. Astrid
3. Eleonora
4. Desirée
5. Ingrid
6. Louise
7. Lovisa
8. Ulrika
9. Alice
10. Theresia
11. Sibylla
12. Margareta
13. Therese
14. Maria
15. Sofia

Mellannamn:
Silvia + Ulrika (om det inte tas som tilltalsnamn) + Lilian
Kan hända att Eleonora/Lovisa/Sibylla tas istället för Ulrika, Alice tas istället för Lilian.

Alt. 1 med Josefina som förnamn:
Josefina Silvia Lilian Ulrika

Alt. 2 med Josefina som förnamn:
Josefina Alice Silvia Sibylla

Alt. 3 med Josefina som förnamn:
Josefina Lilian Silvia Lovisa

Annars:
Astrid Lilian Silvia Ulrika
 eller

Astrid Lilian Silvia Lovisa

eller

Astrid Silvia Alice Sibylla


Har ni också gissningar?

Skype-samtal 2 med match 13

Igår skypeade jag med match 13 igen, och det kändes bra. Jag var inte så sjuk då heller. Det är dock inte alls säkert att jag vill ha dem. Men det var skönt att äntligen få det gjort.

Sjuk

Jag hoppas att allt är bra med er!

Jag har BIHÅLEINFLAMMATION, och har varit sängliggad i fem och en halv dagar. Jag är inte frisk än, men det är mycket bättre och idag var jag i skolan! Det gör ont i ögonen att vara i starkt ljus, sitta vid datorn länge, titta på TV etc, så jag kommer kommentera bloggen sparsamt. Jag hoppas att ni har förståelse för min fråvaro under veckan och den som kommer att bli och så försöker jag bli ännu friskare. Tjong, tjong!


Matchningsprocessen för olika personer

Jag läser lite bloggar, och jag har hittat två personer som också har fått många matchningar! Det är så skönt att veta att man inte är ensam. Tummen upp för alla oss som kämpar i matchningsprocessen!

God morgon

Hejhej!

Jag är fortfarande förkyld och undrar när den skall försvinna. På högstadiet sade vår NO-lärare att man ofta var förkyld i två veckor, och jag tyckte det var mycket. Två veckor!? Det var inte jag, snarare mindre än en vecka. Nu är det förkylning över tre veckor, hej, hej.

Angående top model Sverige så gillar jag absolut inte allt med programmet. Jag stör mig på att de är så elaka mot tjejerna och att alla ser så smala ut. Ja, det är en tävling, men man behöver inte göra det värsta av det för det! Och det är klart att man inte skall välja bort någon bara för att de är smala, men det måste ju ha funnits några passande tjejer med lite bredare mått? Och så undrar jag var killarna är? Hehe. Jag fattar inte varför tjejer alltid skall vara dem man tittar på och dem som skall vara vackra. Men att det bara är med tjejer är väl okej. Det är ofta så med program, att man ogillar mycket, men tittar ändå. Jag stör mig på en del grejer, men samtidigt så är det med väldigt mycket spänning, och så är det roligt med program där man kan heja på någon och se om hon/han blir kvar.


Top Model

Jag har tittat på Top model Sverige, och diggar Nina. Haha. För övrigt så tycker jag att Sibel verkar vara en äkta Holywood- fru. Pratar inte hon som en i Svenska Hollywoodfruar? Jag tror att hon som hon pratar som har två söner? Agnes Nicile Winter kanske? För övrigt så tycker jag att Viktoria, om hon hette så, skall vinna. Hennes dialekt äger! (säger skåningen).


M

Jag skall strax gå och lägga mig. God natt!

Idag skedde något unikt. Så exalterad!


Hejdå match 17

Jag sade nej.
Det här var en av de jobbigaste gångerna att säga nej i matchningsprocessen hittills. Vi har skypat två gånger och de verkar sååå underbara! Jag vill! Men samtidigt måste jag vara förnuftig. De hade nog det sämsta schemat till sin au pair av alla matchningar hitills. Så efter många om och men skickade jag ett mejl, där jag sade nej. Jag fick även ett mejl tillbaka, nästan direkt. Det stod bland annat att hon (mamman) blev ledsen när jag tackade nej. Åh, jag blev också ledsen!

Men att komma dit och inte gilla schemat är inte heller någon hit. Det blir vi båda ledsna av i längden. Jag tycker inte att rätt att åka till någon man inte vill åka till. Och jag tycker inte heller att man kan kräva att en familj ändrar schemat bara för att de flesta inte skulle ha gillat det. Familjerna har förmodligen byggt upp au pairernas scheman efter vad som passar dem bäst, och det är DÅ de behöver en au pair. Så det är bara att rätta sig och säga hejdå.

Åh, det är så många fina människor i processen som jag inte alls vill tappa kontakten med. Men om man inte åker dit så måste man. Det är ibland jobbigt.

Hej där!

Har lust att säga hejdå alla bloggläsare när jag ser statistiken, men man får skylla sig själv när man inte bloggar så mycket. Nu är det i alla fall helg och jag har mer tid igen. Snart skall jag ta mitt beslut!

Halloj

Jag är sååå trött! Ett av mina mejl går tydligen inte att öppna, jag har precis kört bil och jag skulle helst vilja sova snart. Men det kanske är bra att jag vilar, för då kanske jag är pigg imorgon! Ha en bra kväll!

Heej

Jag är så förkyld! Sitter här och snyter mig hela tiden, och snart måste jag cykla nästan 3 km i -8 grader och förkylning! Buhu! Om det är något som får mig att bli mer förkyld så är det väl det! Skll ladda batterierna. Hoppas det går bra!

Hur känns det på dödsbädden?

Nog skall man väl inte bara tänka på nuet, utan även tänka på slutet. Kanske genom att leva i nuet. Jag tror att det är viktigt att tänka på vad man vill sedan, och inte bara på vad som känns bra just nu. När du tar ett beslut, fråga gärna dig själv "Hur kommer jag tänka om det här när jag är 65 år? Kommer jag att vara glad att jag gjorde det eller ångra det?" Jag vet inte hur det är med er, men jag kommer på få saker som är bättre än att vara gammal och stolt tänka tillbaka på sitt liv. Man vill inte ångra alla sina val, önska att man gjorde annorlunda och att man agerade på ett annat sätt. Jag var inne på http://amandaupair.blogg.se och läste en del av en intressant artikel om vad människor ångrar på dödsbädden. Jag tror att de flesta ångrar något, men utmaningen är att minimera det. Så lev era liv, uppfyll era drömmar, var er själva, gör det som gör dig lycklig och sträva efter att skapa något som ni kan vara stolta över!

Här kan ni läsa artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14312905.ab. Visserligen är undersökningen gjord i Australien, men även om det kanske inte hade blivit samma resultat i Sverige så är det något att utgå från. Bronnie Wares bok heter "The Top Five Regrets of the Dying", och den skall jag abslout läsa.

Vad människor ångrar enligt Bronnie Ware:
"1. Uppfyllt sina drömmar, i stället för att lyssna på andra.
2. Inte jobbat så hårt.
3. Vågat säga ifrån.
4. Haft bättre kontakt med vännerna.
5. Tillåtit sig själva att vara gladare."

Update:
En liknande artikel i samarbete med samma person: http://svt.se/2.22620/1.2697504/de_fem_saker_manniskor_angrar_pa_dodsbadden

Annat inom ämnet:
Blogg, oktober 2011:  http://ailas.svenskablogg.se/2011/10/19/fem-saker-manniskor-angrar/,
En jättebra text: http://www.spiritwarrior.se/njut_av_livet.htm.


Barnerfarenhet

Nu kommer ett inlägg om min barnerfarenhet!
Eller snarare min barnerfarenhet uppstaplad...

Såhär ser det alltså ut! Jag har referenser på två av dem.


Praktik på förskola 210 timmar,
14 barn på 1-3 år.

Au pair utanför Paris 440 timmar,
Tre barn på 2-7 år.

Au pair i franska alperna 526 timmar,
Två barn på 1 och 5 år.

Bekantskapskretsen 40 timmar,
Barn på 0 till 3 år.

Umgåtts med småsyskon 1240 timmar,
Syster, 9 år och bror, 7 år, sedan de var under året.

Totalt 2456


Det var det!
Minimum med SI är 200 timmar, så ni behöver inte oroa er om ni inte har lika mycket som jag.

Siffrorna är ungefärliga.


Jobbigt

Den här veckan har varit ganska jobbig. Nu när det är så här med matchningsprocessen har jag svårt att fokusera på skolan. Och det är inte så kul när båda dessa ser ut att gå skäpprätt ner... Ja. Okej, jag skall inte vara så dramtisk. Men att hoppas på det bästa med matchningsprocessen och samtidigt ha bra koll på skolan går liksom inte. Så det enda rätta är att välja och vraka. Mellan dem två. För att slänga båda i sandlådan för att det inte låta sig vara realist, alternativt ha svårt att välja är ingen höjdare. Så jaha... Jag är realist, så jag skall också låta mig vara det. Men sådana här beslut bör också ta sin tid, eller i alla fall några dagar. För man vill ju att det skall bli så bra som möjligt. Nästa vecka smäller det! Antingen så skjuter jag upp avresedatumet eller så bestämmer jag mig för att åka snart. Tjing tjong.

Hejhej!

Förlåt för att jag skrev att jag skulle skriva ett till inlägg snarast. Jag glömde bort det! :)

Som jag skrivit så har det gått lite segt i veckan. Match 17 har skrivit ett mejl om att de vill fundera över helgen, men antagligen vill ha mig! Match 13 har inte svarat under veckan, så jag skall skriva till dem och fråga vad som pågår. Jag kanske vet vad det är... Jag fick även ett mejl om att en familj var intresserad, men det var en gammal.

Jag kommer kanske inte uppdatera jättemycket i helgen, men nog i alla fall varje dag. Ha det bra!

Hej

Hejhej!

Jag försöker ta det lungt och fokosera på det viktiga :)
Det kommer snart inlägg. Det har dock inte hänt så mycket med matchcningar och sånt hittills i veckan.

Ha det bra!

RSS 2.0