Namnet till prinsessan

Det blev en liten Estelle istället :)

Kanske lite väl avlägset, då hon som hette Estelle i Bernadotte- ättern var ingift och inte i rakt stigande led uppåt (och därmed inte släkt med prinsessan).

Dock tycker jag att det är överdrivet av Herman Lindqvist att kommentera det hela så. Okej om han tycker att det är opassande, men att säga det till hela folket? Jag förstår honom till viss del, men det är ändå inte hans val. han är historiker och väldigt insatt i kungafamiljen, dess historia och svenska kungar genom tiderna. Han vet vad som håller traditionerna och vad som inte gör det. Men tiden är inte nu som den var då. Varför leva efter samma kriterier när förutsättningarna inte är desamma? Så visst kan man ändra lite. Och alla namnen behöver faktiskt inte vara kunganamn. Att han i någon mån är en vän till kungafamiljen gör inte saken bättre. Han har träffat Silvia mycket i och med att han skrev sin bok om drottningar och han var inbjuden på det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Men trots allt så har ju faktiskt kronprinsparet valt ett kunganamn som tilltalsnamn, och det måste ju ändå göra namnet lite traditionellt, och lite inom normerna. Och så är det ju föräldrarna till barnet som skall välja dess namn och inte svenska befolkningen. Visst är det förståeligt om vi har en åsikt eftersom det ändå blir vår representant. Men det är inte vårt barn, och i slutändan har faktiskt inte namnet så stor betydelse jämfört med betydelsen av de som denna troliga (man vet aldrig vad som händer) blivande regent åstadkommer, och inte heller intrycket på den. Så le, var glada om ni vill, eller bli arga och stäng in er, men låt det inte gå ut över prinsessans familj och föräldrar. Det räcker väl med att man bestämmer namnet till sina egna barn? Jag hoppas inte att kungafamiljen får för mycket påhopp angående namnet.

Imorgon kommer en uppdatering angående andra saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0