Gått nytt år!

GOTT NYTT ÅR!

Snart är det 2012!


Telefonsamtal med match 11

Igår ringde mamman från Washington DC på den vanliga telefonen. Hon ringde upp några minuter senare och så pratade vi över fyrtio minuter. Det uppskattades och jag fick väldigt mycket information. Jag tycker om när det går snabbt. Jag skall fundera så att jag har lite mer hum om vad jag tycker när beslutet tas.

Match 11

Plats: Washington, DC.
Barn: En pojke på 4 år, en pojke på 1 månad.
Djur: Hund.

Jag har mejlat och väntar på svar.


Hemma från Spanien

Jag kom hem från Spanien igår. Mina syskon bor där, så jag och pappa hälsade på dem. Det var jätteroligt att träffa dem, och jag hade velat träffa dem längre åt gången, och mer över huvud taget. Vi har lekt, gjort utflykter och ätit på restaurang, och det har varit så kul! Det tar lång tid att ta sig dit, men det är det värt. På ditvägen mellanlandade jag i Paris och på hemvägen mellanlandade jag i Amsterdam. Och startplats och destination var Köpenhamn och Malaga. Det var mycket krångel igår, och jag var riktigt trött när jag kom hem. Men flygen var i tid i alla fall, så det var bra. Min lillasyster Sofia konstaterade igår att jag hade varit i 4 länder på en dag, och det var ju coolt. Men så är det nästan alltid när jag flyger. I alla fall när det ingår en mellanlandning. Det roligaste var dock när jag hade varit au pair i Paris och hälsade på min vän i Storbritanien. Då hade jag varit i Frankrike och skulle till Sverige, men flög från Storbritanien till Danmark (London till Köpenhamn). Haha. När jag åkte till och från Saint Gingolph i alperna för ungefär två år sedan åkte jag flög jag också mellan två länder som jag inte varit i så mycket under vistelsen där (jag bodde där i tre månader och jobbade som au pair). Istället för att flyga från Frankrike till Sverige flög jag ju från Schweiz till Danmark. Och jag kom på ett tillfälle till, men ni är väl redan uttråkade. Haha. Jag såg förresten att jag har fått en match och det gillas. Jag hoppas att ni har haft en bra jul, ha det bra!


Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er. Jag kom hem idag efter en jobbig dag med mycket krångel. Det var jätteroligt i Spanien och jag vill redan åka tillbaka. Jag skriver mer senare.

God jul!

Imorgon åker jag till Spanien!
Jag kommer hem igen den 29:e december.

GOD JUL!

Spanien

Idag är det julafton här! Vi skall äta julmat och ge varandra julklappar eftersom jag skall till Spanien imorgon. Mina andra syskon bor där, så jag skall fira jul med dem! Det känns väldigt skumt att inte ha tillgång till Internet mitt i matchningsprocessen, men familjerna har väl ändå fullt upp.

10 dagar sedan senaste matchen.

En lista

För att lära känna mig lite bättre!

Vad gör du just nu?
Bloggar?

Var tror du att du är/gör om 1 år?
Är au pair i USA. Jag tror att det blir Seattle.

Vad ångrar du, om något, i livet?
Några småsaker.

Vilka 3 saker är du beroende av?
Människor, trygghet, rutiner.

Har du någon dold talang?
Jag har sifferminne.

Vad har du på dig just nu?
Jeans, linne, randig tröja.

Vad äter du helst inte?
Pesto!
 
Vilken kändis får du höra att du liknar?
Ingen? Men jag fick höra att jag liknande en tjej som gick i klassen över mig på högstadiet.

Nämn en sak du aldrig provat på:
Snus.

Hur/Var vill du bo i framtiden?
I ett  stort hus med min familj. I Sverige kanske, men jag vet inte var.

Jag vill ha en matchning!

Såhär lång tid har det inte gått mellan matcherna sedan jag fick min första match. 8 dagar. Den borde komma idag - eller snart. Vad tror ni?


Köra bil

Sedan jag skypade sist har jag kört bil mycket oftare än innan och jag känner mig säkrare nu. Idag körde jag hem från shoppingscentret i rusningstrafiken. Det är så roligt att det går bra!

Och när jag kom till parkeringen och skulle köra in bilen i garaget så stod det ingen bil på parkeringsplatsen mittemot bilen och jag kunde backa in på platsen och sedan köra rakt in i garaget. Lycka!


Lov!

Hejhej!

Idag hade jag tenta och nu är det jullov! Det är såå himla skönt att det är över nu och att jag inte har nästa stora sak förrän i januari! Hejja hejja för jullov!


Hälsoundersökning

I fredags var jag på hälsoundersökning på Carema. Jag gick först till distriktsköterskan för att fylla i mina vaccinationer och sedan till doktorn som fyllde i resten. Det gick bra. Han var trevlig och vi pratade lite om allt möjligt. Så nu har jag betalt 700 kr och har ett intyg där det står att min hälsa är utmärkt!

Jobbigt med matchningsprocessen

Match 5 har valt en annan au pair. De ville hellre ha en utbildad sjuksköterska som hade mycket erfarenhet med nyfödda. Vilka konkurrenter man har...

Det känns som om alla matchningar bara försvinner. Jag vet att jag måste hitta en familj snart om jag skall åka när jag vill och det är jobbigt. Jag är rädd att bli ensam kvar. Att alla familjer skall välja andra och att jag blir utan matchningar. Eller att alla vill ha mig i mars. Den här processen är så himla jobbig. I början var det roligt med matchningsprocessen. Det var spännande att få ett mejl om att man hade fått en match och att läsa deras brev - om de hade något. Men nu är det bara jobbigt. Det är jobbigt att veta att man måste hitta en familj snart om man skall åka när man vill. Även om jag hittar en familj som vill ha mig de datumen jag vill åka så går det inte att åka när jag vill på grund av att jag måste hinna fixa VISA:t om jag inte bestämmer mig snart. Jag vill åka. Jag vill inte sitta här och vänta för att upptäcka att jag hela tiden väntat förgäves. Jag vill inte avsluta matchningsprocessen utan att få en familj.

För att det skall verka lite mindre hopplöst kan jag säga att jag ändå inte ville ha match 5 för att de var för lugna, och att jag ändå nog inte hade tackat ja till match 3 om de hade frågat mig om jag ville bli deras au pair. Men det känns jobbigt ändå.

Snart väljer jag kanske en familj bara för att, men det vill jag inte. Jag vill ha den rätta. Men kommer den någon gång? Eller har den kommit? Jag har inte skypat med match 7 och 8 än, så det kan vara någon av dem. Nu skall jag sluta svamla (har svamlat länge, då inlägget försvann, så jag fick skriva om lite) och göra något vettigt istället. Jag hoppas på en ny match snart, men vet att det kan dröja länge. Jag fick färre matchningar inför Thanksgiving och nästa vecka är det jul. Hoppas med mig att jag snart får tacka ja och ha det bra!


Segt

Ååååh, det går så segt just nu och jag har inte skypat med en värdfamilj på 2 veckor! Jag som skypade in massa lördagar i rad dessförinnan. Det går så trögt och jag vill bara matcha nu. Jag vill åka snart och då måste jag ha en familj att åka till. Det borde inte vara så segt i och med att jag har kontakt med tre familjer just nu.

Match 10 tog bort mig som match innan vi skickade mejl till varandra, så dem är den första familjen som jag inte mejlar med.

Jag skulle skypa med match 7 idag, men de skulle på en utflykt.

Match 5 har fått besked från doktorn att barnet kan komma när som helst och de är mycket upptagna. Vi har fått skjuta upp vårt skype-samtal under en lång tid, och jag börjar bli otålig. jag förstår dem dock samtidigt.

Match 8 är på semester och vi skall skypa när dem har kommit hem igen. Jag vet dock inte när.

Jag vill skypa idag, för det är sånt man gör på lördagar. Right?

Vi hörs senare.


Hejdå match 9

Jag fick ett mejl av match 9 igår där det stod att de inte ville skype:a med mig eftersom de trodde att de skulle välja en annan au pair. De behövde en au pair snabbt, och denna befann sig i landet. Jag hade så gärna tagit hand om tvillingar, men det kommer väl fler familjer, hehe. Men jag förstår också att det kan vara svårt att vänta.

Match 10

Plats: Aspen, Colorado
Barn: En flicka på 13 år, en pojke på 9 år, en flicka på 5 mån.
Djur: Hund.

Jag har aldrig fårr en match i Colorado förr, så det var kul. Men jag hinner läsa deras brev imorgon! Haha. Jag måste verkligen sova nu.

Söndag

Nu är det söndag, så jag kanske inte uppdaterar på några dagar. Jag hoppas dock att jag får flera mejl under veckan och att jag i alla fall bestämmer när jag skall skypa med en familj. Jag måste fokusera på skolan åtminstone lite under veckan. Jag hoppas att ni får en bra vecka!

En fråga till er

Om ni skulle blivit matchade med en familj som har en bild med ett eller flera barn med en spritflaska bredvid sig. Hade ni blivit misstänksamma då eller hade ni tänkt att det var en slump? SKickar man verkligen sådana bilder om det inte brukar stå spritflaskor bredvid barnen?

Jobbigt

Jag har fått mejl av match 8 nu. De är på semester, så det är därför de inte har svarat. Jag funderar på de andra matcherna. Det är så mycket man skall tänka på... Är familjerna för lugna? Kommer jag trivas där? Kan jag leva med samma livsstil som dem? Verkar de intresserade av mig? Vad gör man i jobbet? Vad har de för syn på barnuppfostran? Får man låna bil på fritiden? Tror jag att jag kommer trivas där? Det är så jobbigt. Och familjerna börjar sticka ut mer nu, eller i alla fall en. Jag har inte blivit kontaktad av familjer som har barn med autism innan. Dessutom bor en av familjerna på ett slags kollektiv. Det måste vara ovanligt. Jag har egentligen inte emot det, men jag hade tänkt mig en familj som var lite mer medel, typ som familjerna/ de rika familjerna brukar vara. Riktig medel blir det nog inte eftersom de flesta har mycket pengar och kanske också anpassar livsstilen därefter. Och det är så jobbigt att inte riktigt veta hur det är på riktigt. Jag vet inte om dem ljuger, jag vet inte om de talar sanning. Jag vet inte om det är sämre än vad de säger. Jag vet inte hur det kommer vara. Jag vet inte hur det kommer kännas. Jag hade egentligen velat träffa dem innan beslutet, men det går inte. Man säger säkert nej till några familjer som det skulle funkat jättebra med. Men man vill inte chansa för mycket, så man får gå på känslan när man har kontakt med dem. Hela matchningsprocessen är så jobbig just nu. Jag hinner inte mejla dem, prata med dem, tänka på dem. Jag orkar inte ta beslut. Jag vill inte chansa. Jag vill inte att mer tid skall gå. Jag vill inte vänta. Jag tycker att det är jobbigt när det går segt. Jag vill inte ta dessa stora beslut som resulterar i så mycket konsekvenser. Jag vill bara hitta rätt familj NUUUU, och skita i resten. Så jobbigt! Jag vet att många har det värre och att jag får många matchningar på en kort tid. Men jag är mitt inne i tentaperioden och detta tar tid. Det är så jobbigt att vara i matchningsprocessen just nu.

Fått mejl

I natt fick jag två mejl! Roligt! Nu måste jag fundera på om jag vill ha familjerna... Nu vet ni det.

Seeeegt

Det känns så seeegt just nu. Jag svarade på match 8:s mejl för en vecka sedan och har fortfarande inte fått svar (förutom ett litet mejl om att svar kommer). Det var även en vecka sedan jag mejlade till match 7, men jag har inte hört något alls från dem. Jag skickade ett ytterligare mejl till både match 7 och match 8 i veckan, där jag frågade om vi skulle skypa i helgen. Men det skall vi tydligen inte då. Match 5 skulle jag ha skypat med i torsdags, men dem fick förhinder. Känns väldigt segt med dem också, då vi har haft kontakt med varandra i 3 veckor och vi bara har skypat en gång (för en vecka sedan). Match 9 har jag inte mejlat än. Nä, vad annat kan man säga om att det känns segt just just nu? Men det kanske blir bättre. Hoppas. Jag känner att det måste gå snabbt eftersom jag skall fixa visum och tiden går så snabbt, men det går inte tillräckligt snabbt just nu. Det var krut i match 6 (haha), men dem har jag ju inte kontakt med längre eftersom jag sade nej.


Match 9

Plats: Glen Rock, New Jersey
Barn: Två barn på 1 år
Djur: hund

Jag kan inte se deras brev. Det har varit så med tre familjer nu (tror jag) och det känns drygt att inte kunna läsa breven. Det var roligt att jag fick en match och jag ser fram emot att få läsa mer om dem!


Sagt nej

Nu har jag sagt nej till match 6. Jag tyckte att de frågade om hur jag körde överdrivet ofta, vilket gjorde att att jag kände en stor press, men att vi inte hade så mycket gemensamma intressen och att de knappt kom igåg någonting om mig vid det andra skype- samtalet avgjorde även. Detta är första gången jag säger nej som det känns helt rätt. Så skönt att bli av med den här familjen! De ville skypa igen, men jag tyckte att det var onödigt, då jag inte vill ha dem. Förra skype- samtalet var avgörande.

Nu vill jag bara att match 7 och 8 skall svara, då jag skickade mejl till dem i lördags. Jag är orolig att mejlen inte kom fram, men det känns ju pinsamt och påträngande att skicka dem igen. Hoppas de svarar snart.

Och oj som det ser ut här, designen på blogg.se har nämligen ändrats. Ha det bra!

Just nu är det såhär

Jag funderar fortfarande på match 6, men jag har inte bestämt mig helt än. Jag mejlade till match 7 och 8 innan videosamtalet via skype igår, men jag har inte fått svar än. Det hade varit kul att se match 7:s brev också, för att få lite mer uppfattning. Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag fick mejl av match 6 på kvällen igår.

Det roliga är att av de 11 barn som mina nuvarande (mer eller mindre) potentiella värdfamiljer har tillsammans, är 10 killar. När det är så pass många kan det väl inte vara en slump? Jag undrar varför familjer med söner dras till mig. Men jag har inte emot det, så det är inte så farligt. Haha. Förra söndagen skrev jag att jag nog inte skulle uppdatera så mycket i veckan, men nu vet jag inte alls. Ni får se! Ha det bra.


Skype 2 med match 6

Nu har vi skypat och det gick sådär, ärligt talat. Dem ville inte ha kvar den förra au pairen eftersom hon inte körde bra och jag blev jättestressad. Jag är bekväm med att köra, men jag har haft körkort i mindre än tre månader och det kändes inte bra att höra det. Jag vet att säkerheten är viktig när det gäller barnen, och jag förstår dem, men av någon anledning blev jag stressad. Kanske för att jag inte gillar när någon har höga krav på mig. Dem verkade i alla fall jättepositiva till mig, men jag skall fundera lite.

Jag vill skypa med de nya familjerna istället.


Läget denna fredagkväll

Vad roligt att jag får så många matchningar! Nu får vi se om jag får några i helgen också... Hahaha. Någon är bortskämd! I alla fall på matchningsfronten vad gäller antalet. Det känns som om jag får en ny familj nästan varje gång någon försvinner, så jag tänkte att jag skulle få familjerna att försvinna lite oftare, ...eller i alla fall lite fortare! Kanske är det så att de på kontoret i USA skjuter till en nya familj varje gång en försvinner. Fast det är bara det att familjen utanför Washington DC INTE försvann, utan bara sluta visas som intresserad familj eftersom det har gått en vecka och fyra dagar (alltså tiden det skall ta för att de skall försvinna. I alla fall har alla andra familjer försvinnit efter så lång tid). Så nu har jag fyra matchningar och inte tre! Hahahahahohohihi! Dock funderar jag på att säga nej till familjen utanför Washington DC, så snart kanske det blir tre... Imorgon skall jag skype med match 6. Jag skall mejla till de andra familjerna imorgon eller så. Jag kan dock inte se match 7:s brev än. Jag hoppas att de "öppnar" det åt mig. Jag undrar varför vissa familjers brev är låsta. Är det så privat att man inte får läsa om man inte säger att man är intresserad efter att ha fått reda på åldrarna på barnen och familjens mejl? Haha. Antagligen vet de bara inte hur man gör, de flesta i alla fall... Hejdå.

Match 8

Plats: Brookline, Massachusetts
Barn: En pojke på fem år och en pojke på 2 år.
Djur: Inga.

Jag hade tänkt klaga i bloggen idag eftersom jag ville ha matchningar, men så fick jag två!? Den andra fick jag tekniskt sätt igår, men ändå. Den här familjen verkar jättebra!


Match 7

Plats: Seattle, Washington
Barn: En pojke på 10 år, en pojke på 9 år, en pojke på 7 år, en pojke på 2 år.
Djur: inga.

Roligt med en match, men jag måste höra hur mycket jag skall ta hand om de tre älsdta barnen. Eftersom jag har skrivit att jag inte kan tänka mig att ta hand om barn över 6 år blev jag förvånad över att jag fick den här matchen. Men till skillnad från de flesta har de inga små bebisar.

RSS 2.0