När jag skall åka

Det är många som har undrar när jag skall åka.

Den 5:e augusti blir det av!

Snart kommer den utförliga berättelsen om matchningsprocessen. Är ni intresserade av den? Jag har skivit mycket. Som ni förstår är den ju ganska lång...

Till Johanna som kommenterade i måndags: Kan du kommentera igen så att jag får din mejladress? Det är bara jag som kommer att se den.

Pusshej!

Matchningar

DEL 1

Match 1
7 nov 2011     Två barn på 4 år, 2 veckor     New York

Match 2 9 nov 2011     Fyra barn på 4 år, 2 år, 5 mån, 5 mån     Washington DC

Match 3 12 nov 2011     Ett barn på 2,5 år, ett barn som föds i mars     Seattle

Match 4 14 nov 2011     Två barn på 12 år, 17 mån, ett barn som föds i juli   Massachuttes

Match 5 20 nov 2011     Ett barn på 16 mån, ett barn som föds i dec    Maryland

Match 6 26 nov 2011     Tre barn på 5 år, 3 år, 2 mån     Connecticut

Match 7 1 dec 2011     Fyra barn på 10 år, 9 år, 7 år, 2 år     Seattle

Match 8 2 dec 2011     Två barn på 5 år, 2 år     Massachuttes

Match 9 9 dec 2011     Två barn på 16 mån, 16 mån     New Yersey

Match 10 12 dec 2011     Tre barn på 13 år, 9 år, 5 mån     Aspen, Colorado

Match 11 27 dec 2011     Två barn på 4 år, 1 mån     Washington DC

Match 12 9 jan 2012    Ett barn på 1,5 år, ett barn som föds i april    Connecticut

Match 13 20 jan 2012   Två barn på 5 år, 1,5 år, ett barn som föds i feb     Massachuttes


Match 14
22 jan 2012     Ett barn på 4 mån     Virginia

Match 15 22 jan 2012     Tre barn på 6 år, 5 år, 2 år, ett barn som föds i maj     Michigan

Match 16 23 jan 2012     Ett barn på 16 mån     Maryland


Match 17
 23 jan 2012     Tre barn på 5 år, 14 mån, 14 mån     Connecticut


DEL 2

Match 18.1. 2 mar 2012     Tre barn på 3 år, 6 mån, 6 mån     Illnois


Match 19.2.
 2 mar 2012     Två barn på 3 år, 15 mån     Las Vegas


Match 20.3.
 6 mar 2012     Två barn på 6 år, 3 år, ett barn som föds i juli     New York


Den andra delen av matchningsprocessen

Drygt en vecka efter att jag hade flyttat avresedatumen fick jag en match. Det var en trebarnsfamilj i Illnois med tvillingar! De verkade jättebra och jag såg fram emot vårt första skype- samtal. Något skype- samtal med dem blev det dock inte... De hann hitta en au pair som de ville ha och sade hejdå till mig. Men det gjorde inte så mycket. Dagen efter (amerikansk tid) hade det nämligen hört av sig en annan familj som verkade ännu bättre! En familj med två barn i Las Vegas, Nevada. Barnen var 1 och 3 år gamla. Jag fick snabbt ett låångt mejl av mamman och hon ville att vi skulle lära känna varandra ordentligt. Skitbra! Jag fick se videos på barnen, fick länkar om Las Vegas, och det kändes bra. Snart bestämde vi tid för vårt första skype- samtal. Fredagen 1 vecka efter vi hade matchats "träffade vi" varandra för första gången. Även om det kändes bra var jag inte säker. Torsdagen efter skypade jag med pappan i familjen, och var därefter fast bestämd om att jag inte skulle välja den familjen... Jag kan ju säga att det inte var mitt bästa skype- samtal :) De verkade dock vilja ha mig.

Tisdagen innan det första skype- samtalet med Nevade- familjen fick jag en ytterligare match! En familj med två barn och ett på väg i Goldens bridge. Och deras brev kändes ännu bättre än Nevada- familjens! När jag läste mammans mejl kändes det så bra. Jag skypade med dem lördagen efter det första skype- samtalet med Nevada- familjen. Hela familjen var med, och det kändes så bra! Efter skype- samtalet chattade jag med dem. Dagen efter fick jag frågan om jag ville bli deras au pair. Jag tänkte hela dagen och svarade att jag ville skypa en gång till först. Det var för tidigt för att ta ett beslut. Onsdagen efter skypade jag med dem igen. Då med hela familjen igen. Familjen kändes så bra! Men de hade ingen tvååring. Men samtidigt kändes det bara bättre och bättr. Kunde jag tänka mig att vara i en familj utan en tvååring, och hur viktigt var  kriteriet? Allt annat var så bra. Jag skulle ta beslutet dagen efter, men det blev inte så. Men ända sedan jag fick frågan hade jag nog vetat det innerst inne - jag ville tacka ja! Åldrarna på barnen är inte allt, och det positiva övervägde. Jag ville åka till familjen. På fredagen skickade jag ett mejl till familjen och tackade ja. Jag blev med värdfamilj och skulle flytta till USA! Tjohooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er!

Jag har uppdaterat dåligt under den senaste tiden, och jag har en del att stå i. Jag hoppas att ni har förståelse för detta. Som jag skrev i söndags har jag matchat! Och hemlighetsfull som jag är har jag såklart inte skrivet med vilken familj det är än. Men som vissa kanske gissat så är det med match 20.3. Jag skall till Goldens bridge! Som ni kanske förstår känns det så himla roligt att ha matchat efter att ha varit i matchningsprocessen så länge! Familjen är verkligen superbra, och det finns inte många nackdelar. Det värmer i hjärtat att ni har kommenterat och sagt grattis! Särskilt när det är människor som jag känner igen sedan tidigare genom bloggen. Tack så mycket för att ni bryr er! Och tack allihopa för att ni är så snälla och tålmodiga! Var inte rädda att ställa frågor, och så skall ni veta att ni är varje bloggares drömläsare! Kram

Jag har matchat!

Nu är det äntligen klart! Jag har matchat!! Yeey! Nu är matchningsprocessen slut!!

Beskedet

Nu är det här. Nu vet jag!

Många mejl

Idag när jag loggade in på mejlen hade jag tre mejl från värdfamiljen i inkorgen. Två från match 19.2. - ett från mamman, ett från pappan, och ett från match 20.3 från mamman. De är väldigt intresserade. Men det finns bara en jag. Och jag har ingen lust att dela på mig. Dessutom kändes det sista skype- samtalet inte alls bra med någon av dem. Ni undrar hur det blir. Det får vi se...


Beslut och sånt

Det är svårt att ta ett beslut om vilken familj man skall till. Det är få familjer det inte finns några nackdelar hos, och det gäller att väga för- och nackdelarna och se om det positiva överväger det negativa. Och även om man försöker göra ett jättebra beslut så vet man aldrig innan man kommer dit. Ibland tar det flera månader hos familjen innan man vet det. Det är så mycket som skall stämma in.

Just nu pratar jag med två familjer. Den ena bor i Goldens bridge och den andra bor i Las Vegas. De är två fina familjer, men de är ganska olika. Jag har fått en bätte känsla av föräldrarna i den ena familjen än i den andra, men det finns lite nackdelar hos båda. Jag undrar hur mycket jag skall tänka på åldrarna på barnen. I den ena familjen är barnen 6, 3,5 och en som skall födas. Jag hade egentligen tänkt ta hand om ett barn på 1,5 eller 2 år, och det har inte dem. Men om jag har hur många kriterier som helst kommer det ju nästan ta en oändlig tills jag får en värdfamilj om jag då hittar någon. Och att familjen känns bra är ju det viktigaste. Och sedan undrar jag hur det känns att ha med en nyfödd när man leker med en fyraåring. Hur mycket bergänsas man i leken? Fast jag tycker om utmaningen att ta hand om en nyfödd och de är sååå gosiga! Så i den familjen finns ingen 2- åring, men i den andra finns ingen nyfödd. Jag hade nog gärna velat ha en nyfödd där med. Jag tycker om den familjen också. Om ni har tips får ni gärna ge dem.


Skype- samtal med match 19.2.

Idag skypade jag med match 19.2. Pappan, som jag skypade med, var på jobbet och det tog inte så lång tid.


Skype- samtal 2 med match 20.3.

Igår skypade jag med match 20.3. Det var ganska tidigt, så dem åt frukost. Det kändes bra, och jag fick svar på mina frågor :) Nu behöver vi nog inte skypa mer innan det är dags för beslut om det blir dem eller inte.

Duellen

Jag pratar med två riktigt fina värdfamiljen just nu, och det som är svårast är nog att komma fram till vilken jag gillar bäst. De har olika fördelar och nackdelar, men verkar omtänksamma. Jag får nog tänka lite mer på det här, så vi får se hur det blir!


Sommartid USA

Alla som skypar med familjer i USA just nu skall vara uppmärksamma på att alla delar av USA, förutom Alaska och Hawaii, byter till sommartid idag. I Sverige byter vi inte till det förrän om två veckor, så det kommer vara en timma mindre tidsskillnad (då de är bakom oss i tiden) framöver. Så kom ihåg detta för att undvika missförstånd!! Ha det bra.

Skypesamtal med match 20.3.

Idag skypade jag med match 20.3. och det kändes bra! Skype- samtalet avbröts mitt i på grund av tekniken, men vi tog upp det igen. Jag skall fortsätta att ha kontakt med dem...

Skype- samtal med match 19.2.

Idag har jag skypat med match 19.2. Det kändes bra och vi skall skypa igen nästa vecka. Roligt! Ha det bra.

Mycket att göra

Jag har mycket att göra nu, så det kommer bara bli korta uppdateringar, med matchningar, vad som händer, etc. Så ni vet det. Jag pluggar bland annat till en tenta som är snart, och därmed blir det mycket med plugg och matchniningar. Ha det bra!

Match 20.3.

Plats: Golden Bridge, New York.
Barn: En pojke på 6 år, en flicka på 3 år, en bebis som kommer i juli.
Djur: Inga.
Del i matchningsprocessen: Del två.

Ännu en match! Jag skall ha kontakt med dem och se hur det känns!



Besked

Match 18.2. skickade ett mejl igår om att de hade matchat med en annan au pair. Bara 1,5 dag efter att de kontaktat mig. Det känns som om de inte riktigt gav mig en chans, men det var ju roligt för dem! Jag fick  intrycket av att de tog kontakt med de andra tidigare än mig.

Match 19.2.

Plats: Las Vegas, Nevada.
Barn: En pojke på 3 år och en flicka på 1 år.
Djur: En hund.
Del i matchningsprocessen: Del två.




Fotsättning av matchningsprocessen

Matchningsprocessen fortsätter med de nya avresedatumen. Eftersom jag ser de matchningarna som rör sig om de gamla avresedatumen och matchningarna som rör sig om de nya avresedatumen som två perioder och vill göra detta tydligt så väljer jag att kalla den nya perioden för del 2. För att markera detta ännu mer tilldelar jag varje familj med två siffror; den första är vilken match i ordningen den är totalt och den andra är vilken match i ordningen den är under den nya perioden.

Match 18.1.

Plats: förort i Illnois, 45 min utanför Chicago
Barn: Pojkar på 3 år, 6 mån, 6 mån
Djur: Två hundar
Del i matchningsprocessen: Del 2

En familj med en 3- åring och ett par tvillingar.



RSS 2.0