Hejhej!

Nu kommer lite uppdatering då.

Jag har inte berättat för er att jag kommer sluta på jobbet. De ändrar om, och ersätter deltidarna som jobbar på kvällen med heltidsarbetare, så jag är en av dem som får sluta. Just nu jobbar jag med andra arbetstider än vanlingt, men snart är uppsägningstiden över. Jag är mycket besviken på jobbet angående hur de har hanterat detta, men det funkar ändå.

Tack för förståelsen över min bloggpaus. Ha det bra!


Paus!

Jaha. Okej. Ehm. Nu tar vi paus här! Jag hade gärna velat blogga mer. Men jag har 5 hektiska veckor framför mig, och jag behöver lägger min energi på annat håll. Jag kommer antagligen blogga lite ibland, men garanterar dock ingenting. Så det kan ta en vecka, en och en halv vecka eller fyra veckor tills jag bloggar igen.

Jag tycker om mina läsare, och hoppas att ni hänger här mycket till sommaren, då jag nog skall uppdatera mer! Ha det bra! Nu är det någon sorts paus.

Hallå

Det har varit lite dålig uppdatering under den senaste tiden. Allt bara går i ett, och varje dag jag kommer hem från skolan har jag 50 saker att göra. Tentorna närmar sig, det finns en massa att göra. Jag söker sommarjobb, och tiden går snabbt. Haha. Jag kommer kanske blogga mer när det blir lite mindre hektiskt. Men jag mår bra i alla fall. Ha det bra!


Drömmar

"Du sitter ned och läser detta. Ja, det är du som gör det. I detta nu. Inte då och inte sen, nu. Det är då allt händer; nu. Och det är det enda du kan påverka. Visst kan man planera för framtiden, men framtiden skulle inte blivit så som du planerat om du inte gjort det nu. Någon gång har det varit nu och då, när det var nu, planerade du det som händer i annat nu. Man kan inte styra dåtiden, och man kan inte styra framtiden. Man kan inte kontrollera hur man skall agera, liksom man inte kan ändra vad som gjorts. Det är nu, nu, nu som allt gäller. Inte sedan. Skjut inte upp sådant du vill göra. Framtiden har ingen garanti. Du kanske inte lever om 10 år. Du vet ingenting om framtiden, och du bör leva därefter. Ta tag i det du vill, även om det tar tid. det är nu, nu, nu, det skall göras. Gör det du kan. Kom ett steg närmare drömmarna genom att göra det du kan. Sök jobb i London, gå med på en dejtingsida för att hitta drömpartnern eller börja spara pengar så att du kan resa jorden runt. Det är nu, nu, nu, du kan börja, det är nu du skall börja, för imorgon kan det vara för sent."

"You can't change the past, the future remains, but now is a gift, that's why it's called present."


"När du gammal är,
du inte vill att samvetet dig tär,
du vill ha alla viktigheter gjorda,
uppfyllt alla drömmar som varit smorda
du vill känna lycka när tillbaka du tänker,
känna i hjärtat hur minnena blänker
du vill ha visat omtänksamhet framför andra
och, framförallt, att inte behöva fortsätta vandra,
för alla minnen nöjd dig gjort
och du förstår att det liv som getts dig varit stort."

Min egenskrivna dikt ovan :)

Jag säger det här för eran skull:
Gör vad ni vill och skit i vad andra tycker.
Uppfyll era drömmar, för inga andra än ni kommer ångra att de inte har gjorts.
Visa kärlek andra och uppskatta de stunderna ni får.
För ingen är lessnare än ni när ni ångrar er sedan.

DU kanske vill bli läkare, åka som au pair, resa jorden runt, jobb som servitris, spela in en egen låt, träffa en kändis, gifta dig, skaffa barn, ta körkort, spela amerikansk fotboll, vara med i gladiatorerna, besöka Kina, skaka hand med presidenten, bli lärare, spela in en egen film, bli skådespelare, bli modell, springa maraton, resa i 18 månader i sträck, köpa en helikopter, bli ordförare i en förening, bli partiledare, bli stadsminister, äta tio glassar på en glass.

Och jag säger bara: Just go for it!

"det enda som är värre än att inte uppfylla sina drömmar är att inte försöka."


Grattis!

Grattis på födelsedagen, Julia!
Tänk att du fyller 10 år!
Värdens bästa Julia och min syster!

Parabèns!
Grattis!

Det funkade inte att ladda upp bild. Kommer senare!


Om den nya designen

Jag tycker faktiskt att designen blev väldigt bra! Men jag vill ha en bild på mig själv i menyn. Någon som vet hur man gör för att få sin profilbild att synas? Jag har redan laddat upp profilbilden. Ni vet ju inte vem som skriver.
Haha


Det här är i alla fall jag. Bilden är tagen förra året. Och som ni ser blåste det mycket. Haha :).


Ny design!

Jag tröttnade på den gamla designen, så nu har jag gjort en ny. Jag tyckte mycket om den förra, så det var lite sorgligt att ta bort den, men det här blev fint! Vad tycker ni då? Föredrar ni den gamla eller den nya? Är det lättare att läsa nu? Är färgerna för starka? Om ni inte är nöjda så ändrar jag tillbaka. Ha det bra!


Matchningsprocessen


Match 1 7 nov 2011 Två barn på 4 år, 2 veckor     New York

Efter ett skype-samtal bestämde jag mig för att tacka nej till den här familjen eftersom jag tyckte att deras yngsta barn var väldigt litet och jag ville ta hand om endast en liten bebis hela dagarna. Föräldrarna verkade snälla och förståelse, och jag fick ett mejl om att de förstod mig när jag tackat nej.


Match 2 9 nov 2011 Fyra barn på 4 år, 2 år, 5 mån, 5 mån     Washington DC

Den här familjen hade perfekta åldrar på sina barn och efter att ha blivit matchad med föregående match kändes det jättebra att de yngsta barnen var 5 mån. De hade ett helt underbart brev, men skype-samtalet var en besvikelse. De verkade stressade och ointresserade av mig, så när de slutade höra av sig var det en lättnad.


Match 3 12 nov 2011 Ett barn på 2,5 år, ett barn som föds i mars     Seattle


Deras brev var inte så imponerade och jag var osäker på om jag ville ta hand om en bebis på 3 månader, men jag beslutade mig ändå för att skypa med dem och ge dem en chans. Skype-samtalet gick jättebra och jag ändrade mig angående att jag inte ville ta hand om en sådan liten. Dock kändes det som om de gömde någonting. Jag fick ett stort dokument om regler och scheman och jag blev lite osäker på vissa saker och funderade på om det var för strikt. Familjen verkade bli osäker när jag pratade med flera familjer samtidigt, och det verkade som om de valde att matcha med den andra personen som de pratade med för att de inte skulle mista oss båda. Jag blev jätteledsen över beskedet eftersom jag i någon mån hade ställt in mig på att komma till dem. Den här familjen kommer jag alltid komma ihåg.


Match 4 14 nov 2011 Två barn på 12 år, 17 mån, ett barn som föds i juli     Massachuttes

Jag fick den här matchningen innan skype-samtalet med match 3, så jag blev inte så glad över att få ännu en match med barn med spädbarn. Brevet var inte jätteimponerande, men jag fick uppfattningen om att vi var ganska lika på många plan och mamman skickade ett trevligt mejl. Dock ville de att au pairen skulle börja jobba när 1- åringen vaknade några dagar, och även mata bebisen en hel del nätter. Det kändes inte bra för mig, så jag tackade nej till dem utan att skypa med dem.


Match 5 20 nov 2011 Ett barn på 16 mån, ett barn som föds i dec    Maryland


Jag skypade med den här familjen en gång, och efter att ha fått ställa in någon skype-tid och haft svårt att få ihop det så hittade vi en ny tida att skypa på. Men innan dess fick jag ett mejl om att de hade beslutat sig för att ta en annan au pair. Jag blev inte så ledsen för det, då jag tyckte att de var för lugna, och hade tänkt ge dem en chans till innan jag tackade nej eftersom de verkade snälla och omtänksamma.

Match 6 26 nov 2011 Tre barn på 5 år, 3 år, 2 mån     Connecticut

När jag fick den här matchningen hade jag vant mig vid tanken på att ta hand om en liten bebis, så jag tyckte att åldrarna på barnen var bra. Jag fick uppfattningen om att de var en bra familj från brevet och jag tyckte om att jag skulle ta hand om barn i olika åldrar vid olika tidpunkter på dagen. Det första skype-samtalet gick bra, men jag trodde inte att jag ville matcha med dem. Vid det andra skype-samtalet pratade vi om att de skickade iväg deras au pair för att hon inte körde tillräckligt bra, vilket gjorde att jag kände en stor press på mig. De verkade vilja matcha och ville skypa igen innan beslutet, men jag tackade nej först. Vi delade inte så många intressen, de kom inte ihåg så mycket om mig, jag kände pressen med körningen och jag gillade dessutom inte sättet som de pratade om sin nuvarande au pair på.



Match 7 1 dec 2011 Fyra barn på 10 år, 9 år, 7 år, 2 år     Seattle

Det var svårt att hitta en skype- tid med den här familjen eftersom tidsskillnaden var så stor, och alla var ganska upptagna. När det äntligen var dags att skypa fick jag ett mejl om att det inte passade för dem att ha au pair nu. Den här familjen verkade vara omtänksamma och jordnära, så det var synd.


Match 8 2 dec 2011 Två barn på 5 år, 2 år     Massachuttes

Jag fick en jättehärlig känsla när jag läste den här familjens brev. När jag mejlade dem svarade dem att de var på semester och att vi kunde skypa när de kom hem. Jag skickade ett till mejl där jag frågade när de skulle komma hem efter någon vecka, men har aldrig fått svar från dem, eller hört något mer.


Match 9 9 dec 2011 Två barn på 16 mån och 16 mån     New Yersey

Vi bestämde en tid att skypa på, men familjen ställde in det eftersom de behövde en au pair snarast, och de hade hittat en person som kunde komma snart. Det var tråkigt att få det beskedet, eftersom det verkade vara en jättefin familj och de hade roliga åldrar på barnen. Men de skrev ett fint mejl till mig när de ställde in skype- samtalet.


Match 10 12 dec 2011 Tre barn på 13 år, 9 år, 5 mån     Aspen, Colorado

Jag hann inte mejla till den här familjen direkt, och efter att ingen skickat mejl tog dem bort mig som match 3 dagar senare. Det verkade som en bra familj, men jag tror inte att jag var tillräckligt flexibel för dem.


Match 11 27 dec 2011     Två barn på 4 år, 1 mån     Washington DC

Den här familjen verkade stabila, och de var väldigt informativa. Jag pratade i telefon en gång med mamman, men kände ganska snabbt att jag inte ville vara au pair i denna familjen, då jag bara skulle ta hand om bebisen i början och sedan endast ta hand om båda barnen samtidigt några timmar i veckan. Mamman skickade ett mejl om att de hade matchat med en annan au pair innan jag hann tacka nej.


Match 12 9 jan 2012 Ett barn på 1,5 år, ett barn som föds i april    Connecticut

Det kändes bra redan under första skype- samtalet, men under andra skype- samtalet fick jag en känsla av att jag ville åka dit. Allting var verkligen jättebra. De var så jordnära, förnuftiga, och jag gillade verkligen deras sätt att tänka och åldrarna på deras barn. Jag funderade på en sak, men om de hade frågat mig hade jag nog åkt dit. Utifrån det de sade fick jag intrycket av att de skulle välja mig, men jag började oroa mig lite ändå. Jag fick ett mejl om att de hade valt en annan au pair några dagar efter det andra skype- samtalet, och jag blev jätteledsen. Jag hade trott att jag skulle vara deras au pair, och redan börjat planera för det.

 

 

Match 13 20 jan 2012 Två barn på 5 år, 1,5 år, ett barn som föds i feb     Massachuttes

Redan när jag läste denna familjs brev fick jag uppfattningen om det kunde vara en bra familj. Vid första skype- samtalet såg jag inte så mycket av mamman, och det var lite väl bullrigt, men jag fick intrycket av att de var en fin familj. Efter att vi skypat frågade via mejl jag om vi skulle skypa igen, men de väntade med att svara på det i en hel vecka. Vid det andra skype- samtelt kändes det bra och mamman var mer med. Dagen efter berättade de att de ville matcha och jag sade att jag skulle tänka på saken. Dagarna gick och jag hade väldigt svårt att ta ett beslut, men till slut valde jag att tacka nej eftersom jag tvekade så mycket och magkänslan sade nej. Det som gjorde beslutet angående den här familjen så svårt var att jag hade kommit de så nära och att de starkt utryckte gång på gång hur mycket de ville ha mig. Att de fick barn mellan skype- samtalen gjorde inte det hela lättare.



Match 14 22 jan 2012 Ett barn på 4 mån     Virginia

Jag bestämde en tid att skypa på med den här familjen, men beslutade mig för att säga nej innan vi skulle skypa. Jag ville helst inte ha en värdfamilj med ett barn, och om jag skulle ha det ville jag att barnet skulle vara åtminstone ett år. De var i alla fall jättetrevliga, och om de hade haft fler barn hade jag nog skypat med dem.



Match 15 22 jan 2012 Tre barn på 6 år, 5 år, 2 år, en bebis som föds i maj     Michigan

Den här familjen fick jag inte så mycket uppfattning om eftersom jag aldrig skypade med dem och det knappt stod någonting i deras brev. Vi mejlade till varandra för att hitta en skype- tid, men de slutade svara innan vi kom fram till en tid.



Match 16 23 jan 2012 Ett barn på 16 mån     Maryland

Efter att jag skypat med mamman en gång var jag osäker på om jag ville skypa igen. Jag var skeptisk mot att bara ta hand om ett barn och vid skype- samtalet fick jag dessutom uppfattningen av att jag inte skulle passa in deras familj. Dock var mamman både trevlig och förnuftig, och jag gillade att skypa med henne.



Match 17 23 jan 2012 Tre barn på 5 år, 14 mån, 14 mån     Connecticut

Jag skypade med mamman i den här familjen två gånger, vilket kändes avslappnat. Jag tyckte om mycket hos familjen, men var hela tiden lite osäker eftersom jag visste att deras au pair skulle arbeta mycket helger. Efter att fått se exempelschemat kände jag för att tacka nej, eftersom jag trodde att det skulle isolera mig. Jag tyckte mycket om mammans personlighet och fick en bra känsla av familjen. Detta gjorde att jag hade svårt att tacka nej, men jag insåg att nackdelarna inte övervägde fördelarna. Det här är nog den familj som jag tackat nej till som jag har tänkt på mest i efterhand, och ibland har jag till och med ångrat mitt beslut.



Del 2

 

 

Match 18.1. 2 mar 2012 Tre barn på 3 år, 6 mån, 6 mån     Illnois


Jag fick ett mejl ganska snart efter att matchningen dök upp om att de skulle ta ett beslut snart och att de ville skypa. Jag svarade att jag kunde skypa då, men fick ett mejl tillbaka om att de hade matchat. Bara 1,5 dag efter att de hade kontaktat mig! Den här familjen verkade i alla fall bra, och jag hade gärna velat skypa med dem. Men matchningsprocessen är ju som den är, och det får man acceptera.

 

 

Match 19.2. 2 mar 2012 Två barn på 3 år, 15 mån     Las Vegas


I början fick jag långa mejl av mamman i familjen eftersom hon gärna ville lära känna mig innan någon eventuell match, men mejlen blev kortare och kortare. Jag skypade först en gång med mamman och en gång med pappan, och efter skype- samtalen var jag inte så imponerad längre. Jag fick en bra känsla i början men den sjönk liksom... Skype- samtalet med mamman var okej, men det fanns några saker med henne som jag tvekade på. Skype- samtalet med pappan var inte okej. Det kändes inte bra och jag väntade bara på att det skulle vara över. Det var dock mycket som var bra med den här familjen, men efter samtalet med pappan kunde jag inte tänka mig att åka till dem.

 


Match 20.3. 6 mar 2012 Två barn på 6 år, 3 år, ett barn som föds i juli     New York


Det kändes väldigt bra att skypa med dem här familjen. Vi skypade två gånger, och jag fick en bra känsla när jag läste deras mejl. Redan efter 6 dagar frågade de om jag ville bli deras au pair, och några dagar senare svarade jag ja.

 



Åldrarna på barnen är från när vi matchades.


RSS 2.0