Hur känns det på dödsbädden?

Nog skall man väl inte bara tänka på nuet, utan även tänka på slutet. Kanske genom att leva i nuet. Jag tror att det är viktigt att tänka på vad man vill sedan, och inte bara på vad som känns bra just nu. När du tar ett beslut, fråga gärna dig själv "Hur kommer jag tänka om det här när jag är 65 år? Kommer jag att vara glad att jag gjorde det eller ångra det?" Jag vet inte hur det är med er, men jag kommer på få saker som är bättre än att vara gammal och stolt tänka tillbaka på sitt liv. Man vill inte ångra alla sina val, önska att man gjorde annorlunda och att man agerade på ett annat sätt. Jag var inne på http://amandaupair.blogg.se och läste en del av en intressant artikel om vad människor ångrar på dödsbädden. Jag tror att de flesta ångrar något, men utmaningen är att minimera det. Så lev era liv, uppfyll era drömmar, var er själva, gör det som gör dig lycklig och sträva efter att skapa något som ni kan vara stolta över!

Här kan ni läsa artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14312905.ab. Visserligen är undersökningen gjord i Australien, men även om det kanske inte hade blivit samma resultat i Sverige så är det något att utgå från. Bronnie Wares bok heter "The Top Five Regrets of the Dying", och den skall jag abslout läsa.

Vad människor ångrar enligt Bronnie Ware:
"1. Uppfyllt sina drömmar, i stället för att lyssna på andra.
2. Inte jobbat så hårt.
3. Vågat säga ifrån.
4. Haft bättre kontakt med vännerna.
5. Tillåtit sig själva att vara gladare."

Update:
En liknande artikel i samarbete med samma person: http://svt.se/2.22620/1.2697504/de_fem_saker_manniskor_angrar_pa_dodsbadden

Annat inom ämnet:
Blogg, oktober 2011:  http://ailas.svenskablogg.se/2011/10/19/fem-saker-manniskor-angrar/,
En jättebra text: http://www.spiritwarrior.se/njut_av_livet.htm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0