15 dagar kvar

Idag är det bara 15 dagar kvar! Det pirrar i magen när jag tänker på att det är så lite tid kvar. Tjouhoooo!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Så spännande! För mig är det nu bara 10 dagar kvar innan jag åker iväg som au pair till England, tiden går fort... :)

Svar: Åh, vad spännande! Hur många barn skall du ta hand om och hur gamla är de? Är det till London du skall? :)
Cill Johnsson

2012-07-21 @ 23:56:51
URL: http://mphotostory.blogg.se
Postat av: Matilda

Ja, verkligen! Jag ser framemot det väldigt mycket och håller nedräkningen på hur många dagar det är kvar tills det är dags att åka :)

Jag ska jobba som häst/hund au pair så jag främst ta hand om djuren men familjen som jag ska till har två döttrar som i sin tur har mindre barn så det kan mycket väl hända att jag även kommer att passa dem ibland. Gården jag kommer att bo på ligger en liten bit utanför Oxford, så det är inte så långt ifrån London ändå, så nästan rätt gissat :)

Svar: Åh, vad kul!
Häst/ hund- au pair. Det låter spännande! Är det många hästar och hundar då? Jobbar du lika mycket som vanliga au pairer då eller mindre/mer? Bara drygt en vecka kvar för dig!
Cill Johnsson

2012-07-22 @ 20:09:39
URL: http://mphotostory.blogg.se
Postat av: Matilda

Familjen har två stycken hästar (engelska fullblod) och 5 stycken hundar (labradorer), så det är några stycken som jag ska ta hand om. Jag skulle nog säga att jag jobbar ungefär mycket som vanliga au pairer (det är ju såklart olika för alla), men jag kommer att jobba ca 5 ½ dag, måndag-fredag och halva lördag så det är ganska lagom tycker jag.

Ja, tiden går verkligen fort! Kommer ihåg när nedräkningen var på över 100 dagar och nu är det inte alls långt kvar, mycket att se framemot! Och det börjar att närma sig för dig också, ska bli roligt att följa din tid i USA.

Svar: Åh, vad kul! Du lär du ha mycket att göra. Skall du gå ut med hundarna samtidigt?
Det är alltid så med tiden. Först är det jäättelångt kvar och sedan är det plötsligt bara några veckor/dagar kvar. Hahaha.

Hur länge skall du vara i England då? Har de haft andra djur-au pairer innan dig? :)
Cill Johnsson

2012-07-25 @ 17:55:04
URL: http://mphotostory.blogg.se
Postat av: Matilda

*lika mycket ska det vara i förra kommentaren

2012-07-25 @ 17:55:45
URL: http://mphotostory.blogg.se
Postat av: Matilda

Ja, det känns verkligen som att det är ett jobb som kommer att passa mig väldigt bra, i och med att jag är intresserad av både hästar och hundar. Jag kommer att gå ut med alla hundarna samtidigt, så det är smidigt att bo på landet och att då kunna ha dem lösa och slippa ha alla hundarna kopplade. Kan bara hålla med om det, har hållit nedräkningen väldigt länge nu så att tanken på att det nu bara är 2 dagar kvar är ganska otrolig, men rolig såklart! :)

Jag kommer att stanna i England i ungefär ett år, känns som en lagom lång tidsperiod. Hur är det nu med att åka som au pair till USA? Går det bara att välja att stanna i ett år (och ev. förlänga året) eller går det att vara iväg en kortare period också? Familjen har haft djur-pairer ganska länge, ända sedan 80-talet, så det är ganska många år nu. Men det känns skönt, för så sätt vet man att de är vana vid att ha någon boende hos sig och alla tidigare au pairer har varit nöjda med sin vistelse så det känns lovande :)

Svar: Vad roligt!
Jag har tänkt på dig och hoppas att allt har gått bra!

Nej, det går inte att vara där i kortare än ett år. Sedan kan man förlänga med 6-12 månader (men med bestämda antal, typ 2 olika alternativ. Bor det andra au pairer i närheten av dig? Ha det bra.
Cill Johnsson

2012-07-30 @ 16:09:20
URL: http://mphotostory.blogg.se
Postat av: Matilda

Allt har gått fint hittills, svårt att tänka sig att jag har varit här i 8 dagar nu - tiden går fort. I början var det en hel del att sätta sig in i men nu när jag börjat att få ett hum om rutinerna så flyter det på bra. De flesta au pairer som är i England bor oftast i London, men jag har hittat några tjejer som bor en bit ifrån mig, så jag hoppas på att kunna träffa någon av dem någon dag. Alltid roligt att kunna träffa andra i samma situation om man säger så :)

Hoppas att allt har gått bra för dig också, att du har kommit fram till USA och att allt känns okej med värdfamiljen och liknande.

Svar: Vad roligt!Ja, det är det ju!

Allt har gått bra, men jag har valt att inte blogga så mycket nu. Hur känns det att ta hand om hundarna och hästarna? Jag är nöjd här.
Cill Johnsson

2012-08-08 @ 18:27:45
URL: http://mphotostory.blogg.se
Postat av: Matilda

Härligt att höra att allt har gått bra! Känner detsamma med bloggningen såhär ibörjan, att man inte riktigt har tid över men samtidigt så är det ju roligt att kunna skriva ner sina minnen från au pair tiden och ha möjligheten att kunna läsa det senare och minnas allt man har varit med om.

Det känns bara bra att ta hand om hästarna och hundarna, speciellt nu när jag börjar att lära känna dem allt mer och lär mig deras personligheter/små egenheter och jag tror att hundarna och hästarna tycker om mig också.
Favoriterna är helt klart morgonpromenaden (perfekt sätt att starta dagen) och så en ridtur efter det. Sedan är det ju en hel del grovjobb med mockning och så vidare men det ingår ju i själva jobbet så det är inga bekymmer.

Hur funkar det med barnen? Kommer ni bra överrens?

2012-08-15 @ 22:39:29
URL: http://mphotostory.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0